Academica University - Welkom

Over Academica

Making Shift Happen.

  Academica

  Een leven lang leren gaat over ons allemaal. In een sterk veranderende wereld is leren ons uitgangspunt. De complexiteit en verwevenheid van overheid, middenveld en bedrijfsleven vraagt daarbij om een integrale aanpak.

  In die context geeft Academica als jongste hogeschool van Nederland een nieuw segment in de onderwijsvoorzieningen vorm: gedegen, geaccrediteerde, blended, modulaire scholing op hbo-niveau voor excellente professionals gericht op meerwaardecreatie.  

  Academica is daarnaast ook een expertisecentrum voor ontwikkeling van leiderschap en organisaties. ‘Kennis gaat vooraf aan vaardigheden’ is het ontwerpprincipe van al onze educatieve activiteiten. Wij bieden hoogwaardig, evidence-informed onderwijs en professionaliseringstrajecten.

  Samen een leven lang leren

  Een introductie van Academica - University of Applied Sciences.

  Bekijk de video
  Academica video

  Onze missie

  Onze missie is het ontwikkelen van mensen en organisaties om hun ambities te realiseren en daarbij rekening te houden met aspecten van duurzaamheid, leefbaarheid, governance en welzijn. Academica University of Applied Sciences onderkent en geeft inhoud aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij ondersteunen daarom inhoudelijke initiatieven die door universiteiten en maatschappelijke organisaties en bedrijven worden genomen om oplossingen te ontwikkelen en betrokkenheid te bevorderen bij complexe organisatie- en/of samenlevingsvraagstukken.

  Schools

  Het onderwijsaanbod van Academica is onderverdeeld in vier faculteiten.

  School of Education & Society richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Het biedt onderwijs en onderzoek rondom doelgerichte trainingen en ontwikkeling van docenten, schoolleiders, scholen en stichtingen om samen een integrale schoolontwikkeling te realiseren.

  School of Governance & Control richt zich op het optimaliseren van de financiële bedrijfsvoering en het sterker maken van organisaties. Het biedt onderwijs en onderzoek voor financieel managers, beleidsmedewerkers, adviseurs en leiders die het verschil willen maken.

  School of Health & Lifestyle biedt onderwijs en onderzoek op het gebied van zorg. Hier ga je aan de slag met actuele vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken die bijdrage aan de gezondheid van u en uw omgeving.

  Academica Business School biedt onderwijs en onderzoek rondom uiteenlopende vakgebieden, zoals economie, bedrijfskunde, business analytics en control. Het richt zich op het verbeteren van uw organisatie.

  Vragen over Academica?

  Neem contact op met Selma de Vos.

  Stuur een mail

  Bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 18:00

  Bellen
  020-5217400

  Academica University - Welkom