Leidinggeven

Persoonlijk leiderschap en teamdynamiek

Ontdek uw kritische succesfactor om uw effectiviteit te verhogen.

  Over het programma

  School­ontwikkel­traject

  Deeltijd

  Resultaat

  Certificaat Effectief Leiderschap (geldig voor het schoolleiderregister)

  Duur

  1,5 dag

  Locatie

  Amsterdam of incompany

  ECT

  2,5

  Het succes van intensieve veranderprocessen is sterk afhankelijk van (gedeeld) leiderschap. Docenten hebben daarbij de grootste impact op de leerresultaten van de leerlingen en op de uiteindelijke resultaten van hun school. Het tonen van effectief leiderschap is een essentiële attitude. Een professional die doelgericht leidinggeeft aan zijn eigen ontwikkeling is effectiever en meer betrokken.

  In het programma Persoonlijk Leiderschap en Teamdynamiek gaan professionals samen gericht opzoek naar hun kracht om deze in te zetten voor het team en de organisatie en hiermee het verschil te kunnen maken. Tijdens de bijeenkomsten helpen wij de deelnemers hun kritische succesfactor (hefboom) te identificeren en gericht in te zetten aan de hand van de analyse die gemaakt wordt op drie elementen:

  1. Waar zit mijn kracht?

  2. Wat geeft mij energie?

  3. Wat is de behoefte van mijn team?

  Inhoud

  Aan de hand van deze analyse krijgen de deelnemers inzicht in de 6 kritische succesfactoren die professionals zeer effectief kunnen maken. Daarnaast ontdekken zij, door de resultaten van een persoonlijk zelfassessment, waar zij meer energie van krijgen en geven de deelnemers elkaar feedback over de sterktes die zij van elkaar zien. De succesfactoren worden vervolgens verbonden met de analyse van de behoeften van het team/de organisatie.

  Met dit inzicht verkregen door oefeningen, de uitslag van het zelfassessment en gesprekken met collega’s, maakt eenieder een gericht persoonlijk ontwikkelplan en presenteert dit aan het team.

  Het programma wordt ondersteund door een eigen deelnemershandleiding en de uitslag van het zelf assessment rapport waarin de scores op de 6 kritische kernkwaliteiten worden weergegeven.

  Na een aantal maanden is het mogelijk om een zgn. “Check In” te doen, over de impact van de eigen gekozen succesfactor. Zie tevens de beschrijving van dit onderdeel in deze brochure.

  Programma

  Dag 1:

  • Module 1: Professionals en hun professionele ontwikkeling

  • Module 2: Het CPO-model

  • Module 3: De zes kritische succesfactoren

  • Module 4: Een kritische succesfactor kiezen

  Dagdeel 2:

  • Module 4: Een kritische succesfactor kiezen

  • Module 5: Sterktes opbouwen

  Aanmelden

  Investering

  Direct contact

  Vragen?

  Stel u vraag aan onze opleidingsexperts. We helpen u graag verder.

  Stuur een mail

  Openingstijden
  Werkdagen 09:00 tot 16:30

  Bellen
  020-5217400

  Academica University - Welkom