Indicaties in de school

Indicaties in de school. Wat moeten we ermee?

Een nieuwe kijk op dyslexie, ADHD, hoogbegaafdheid en andere indicaties.

Over de module

Cursus

Deeltijd

Resultaat

Certificaat van deelname

Duur

2 dagdelen

Locatie

Amsterdam of incompany

Begrippen als dyslexie, dyscalculie, ADHD en autisme zijn aan de orde van de dag in onze scholen. Onderzoek laat zien dat steeds meer kinderen een label krijgen. In sommige scholen zien we zelfs tot wel 30% van de leerlingen met het label dyslectisch. Als we dit willen veranderen, vraagt dit van scholen dat zij zich buigen over de nut en noodzaak van indicaties op basis van goede kennis.

Er zijn verschillende denkbeelden over indicaties en de waarde daarvan voor het leren van leerlingen. In dit programma bespreken we met docenten en schoolteams de actuele inzichten omtrent de verschillende bekende (zorg)indicaties. Kennis over hoe kinderen leren en welke rol een leerkracht hierin heeft wordt gebruikt om de vraag te beantwoorden: wat hebben verschillende leerlingen nu echt nodig om goed onderwijs te kunnen krijgen?

Tijdens de sessies worden theorie en inzichten vanuit de praktijk afwisselend gebruikt om in interactie met elkaar en vanuit opdrachten tot nieuwe acties te komen voor de eigen onderwijspraktijk. Het resultaat van de training is een sterke, gedeelde visie op hoe de school om kan gaan met verschillende leerlingen en wat dit betekent voor de docent in de klas.

Aanmelden

Vragen?

Neem gerust contact op voor meer informatie en persoonlijk opleidingsadvies.

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom