Leiderschap

Effectief Leiderschap 2.0

Goed is niet goed genoeg; up-to-date inzichten.

Over het programma

Module

Deeltijd

Duur

2 dagen

Locatie

Amsterdam of incompany

Leiderschap is een continue proces. Uw succes is afhankelijk van continue feedback, regelmatige aanpassingen en consistente toewijding aan de doelen die u gesteld heeft. Jaren van onderzoek en toepassing in de praktijk hebben belangrijke inzichten opgeleverd over wat leiders in staat stelt om succesvol te zijn en blijven in hun ontwikkeling.

Continue feedback is essentieel.

In deze tweedaagse krijgt u een nieuwe 360 meting op de 19 differentiërende competenties die zeer effectieve leiders onderscheiden van andere leiders. Omdat het moeilijk is om onszelf met volledige nauwkeurigheid te beoordelen, biedt de feedback een spiegel om onszelf te zien zoals anderen ons zien.

We bekijken hoe effectief uw acties zijn geweest en wat dit betekent voor uw leiderschap de komende periode. Waar kunt als leidinggevende nog meer het accent leggen en wat gaat u ondersteunen in uw acties. Bent u bijvoorbeeld meer een leider die mensen zelf tot ontwikkeling wilt laten komen, of bent u effectiever in het provoceren van anderen om actie te ondernemen en dingen gedaan te krijgen? Bent u de persoon die iedereen welkom wil laten voelen, of bent u de persoon die teamleden uitdaagt om iets te doen wat onmogelijk lijkt?  En, welke stijl is effectiever in welke situatie? Wat draagt bij aan uw effectiviteit. Hoe kunt u binnen uw situatie nog meer impact organiseren. Wat gaat goed en wat kan nog beter? En hoe kunt u dit nog beter organiseren.

In deze tweedaagse krijgt u naast u eigen herpositionering, de laatste inzichten van het onderzoek naar effectiefleiderschap binnen uw sector en datgene wat we van andere sectoren kunnen leren. Dit doen we vanuit het continue wereldwijde onderzoek van Zenger | Folkman en het onderzoek in Nederland door Academica uitgevoerd. We nodigen u graag uit om uw leiderschap een volgende impuls te geven.

Inhoud

Een aantal onderdelen uit het programma:

  • Diepgaande theorie over effectief leiderschap en leiderschapsontwikkeling.

  • De ontwikkeling van uw leiderschapsprofiel.

  • Hoe u uw leiderschapsontwikkeling deel kan laten uitmaken van uw werk.

  • Hoe u de meest effectieve elementen van leiderschap kan implementeren in uw handelen en praktijk.

  • Hoe u feedback en coaching nog krachtiger kunt gebruiken voor uw leiderschapsontwikkeling.

Aanmelden

Vragen?

Neem gerust contact op voor meer informatie en persoonlijk opleidingsadvies.

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom