Nieuws: Boek - Dit is goed onderwijs

Dit is Goed Onderwijs

Voor leraren die hun lessen beter willen maken

Over de cursus

Cursus

Deeltijd

Resultaat

Certificaat geldig voor Programma Excellent Teaching

Omvang

4 bijeenkomsten van 3 uur en 4 uur zelfstudie

Duur

4 middagen

Locatie

Online

Met deze cursus van 4 middagen krijg je de samenvatting van het boek “Dit is goed onderwijs” van Greg Ashman mee. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de cognitieve psychologie die van belang zijn om grip te krijgen op onderwijsverbetering. Deelnemers leren op basis van wetenschappelijk onderzoek wat werkt in de klas en wat niet werkt.

  • Je leert hoe je kennis uit de cognitieve leerpsychologie kan toepassen in je eigen klas

  • Je leert waarom bepaalde interventies helpen en andere niet

  • Je leert hoe je deze kennis kan toepassen in je eigen klas

  • Je leert hoe je leerlingen kan motiveren door ze goed onderwijs te geven

Programma Excellent Teaching

Deze cursus geeft vrijstelling voor dit onderdeel van Programma Excellent Teaching. Het Programma Excellent Teaching richt zich op het versterken van de beroepscompetenties van excellente leraren en kwaliteitscoördinatoren in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Het is een tweejarige (deeltijd) professionele master (in aanvraag bij NVAO).

Programma

De bijeenkomsten vinden online plaats van 15:00 tot 18:00 uur.

Bijeenkomst 1 - Geschiedenis van het lesgeven en klassenmanagement

Hoe kijken mensen in het heden en verleden naar lesgeven van kinderen? Welke ontwikkelingen hebben zich daarin de laatste 100 jaar in voorgedaan? Wat betekent dit voor klassenmanagement en wat is de invloed van goed klasmanagement op de kwaliteit van je lessen?

Bijeenkomst 2 - Motivatie en expliciete instructie

Leerlingen raken gemotiveerd als ze succes ervaringen hebben bij het leren. Met expliciete instructie kan je ervoor zorgen dat alle kinderen succes ervaringen hebben.

Bijeenkomst 3 - Lesplannen en toetsing en feedback

Je leert hoe je goede lesplannen kan maken, die niet voor meer werkdruk zorgen, maar juist werkdruk verminderend zijn. Goede feedback zorgt er niet alleen voor dat je achteraf ziet bemerkt wat de leerlingen hebben geleerd, maar kan er tijdens de les voor zorgen dat je de leerlingen helpt om de les te begrijpen.

Bijeenkomst 4 - Gebruik van technologie in de school en wat betekent het om leraar te zijn?

Op welke momenten is het gebruik van technologie zinvol en hoe zet je die dan in, in de les. Leraar zijn is een speciaal beroep, wat betekent dit voor jou?  

Aanmelden

De investering voor deze cursus bedraagt €750 per persoon inclusief het boek Dit is goed onderwijs van Greg Ashman. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. Exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch) a €15,00 excl. btw per bijeenkomst. Arrangementkosten gelden niet voor online bijeenkomsten.

Vragen?

Neem gerust contact op voor meer informatie en persoonlijk opleidingsadvies.

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom