De evidence-informed leraar

De evidence-informed leraar

Onderdeel van Programma Excellent Teaching

Over de module

Module

Deeltijd

Resultaat

Na afronding kunt u vrijstelling krijgen voor deze module van het Programma Excellent Teaching

Omvang

168 uur waaronder 5 bijeenkomsten

Duur

9 weken

Locatie

Amsterdam

ECT

6

In deze module ontwikkelen we kritische kennis over leertheorieën en cognitieve psychologie. We belichten het onderzoek over hoge verwachtingen, school- en klascultuur, motivatie en gedrag. We kijken naar de welke gevolgen deze kennis heeft op de klaspraktijk en verbinden zo de theorie met de praktijk.

Ook kijken we naar hoe mensen leren, wat een visie op leren is en behandelen we onderzoek naar effectief lesgeven, onder meer met expliciete instructie en de principes van Rosenshine. We leren hoe we data en toetsen kunnen analyseren en interpreteren. Daarbij hanteren we een kritische en onderzoekende houding en leren we waar we bij het gebruiken van onderzoek en evidence in de klas op moeten letten.

Voor wie

Dit programma is voor ambitieuze leraren in het PO, VO en MBO die nog beter onderwijs willen geven en hun handelswijze willen baseren op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Deze module is onderdeel van het Programma Excellent Teaching. Na afronding van deze module kunt u hiervoor vrijstelling krijgen binnen het Programma Excellent Teaching.

Inhoud

In deze module komen de volgende thema's aan bod: 

  • Introductie op de evidence informed leraar

  • Handelen als de evidence-informed leraar

  • Cognitieve Leerpsychologie

  • Hoge verwachtingen

  • Didactisch Handelen

  • Differentiëren

  • Adaptieve interventies

Programma Excellent Teaching

Deze module is onderdeel van het Programma Excellent Teaching. Na afronding van deze module kunt u hiervoor vrijstelling krijgen binnen het Programma Excellent Teaching.

Het Programma Excellent Teaching richt zich op het versterken van de beroepscompetenties van excellente leraren en kwaliteitscoördinatoren in het primair, voortgezet, middelbaar of hoger beroepsonderwijs. Het is een tweejarige professionele master (deeltijd).

Aanmelden

Graag geven wij u gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is ook mogelijk een kennismakingsgesprek aan te vragen met onze opleidingsmanager.  

Neem gerust contact op voor persoonlijk opleidingsadvies, wij informeren u graag!

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom