Besturen met Meerwaarde

Besturen met Meerwaarde

Voor bestuurders in het PO/VO/MBO

Over de leergang

Module

Deeltijd

Resultaat

Certificaat van deelname

Duur

5 dagen per jaar

Locatie

Amsterdam of incompany

De complexiteit van het onderwijsbestuur komt voor een groot deel voort uit het veelkleurige geheel aan belangen, meningen, spelers en regels die onderling om een gebalanceerde afweging vragen. Twee ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben deze complexiteit opgevoerd. Ten eerste de steeds meer verdichtende relaties met andere maatschappelijke partners, zoals het voorbereidend c.q. afnemend onderwijs, welzijn- en zorginstellingen, maatschappelijk werk en woningcorporaties, gemeentelijke overheden en ondernemers. Ten tweede is door een veelheid van gebeurtenissen de bestuurder (en intern toezichthouder) in een veranderd daglicht komen te staan. Het vertrouwen vanuit de samenleving in u als bestuurder én in uw schoolorganisatie heeft een deuk opgelopen. Moderne governance vraagt om steeds meer transparantie en integriteit om het vertrouwen weer te herstellen.

Aangezien deze leergang gericht is op de ontwikkeling van actuele kennis en inzichten en het uitbreiden van het bestuurlijk repertoire, bieden we u een keur aan toponderzoekers en experts aan. In het programma is er uitgebreid de ruimte om samen met uw collega-bestuurders te reflecteren over de geboden onderwerpen en uw praktijk.

De Amsterdamse bijeenkomsten hebben het karakter van op elkaar afgestemde masterclasses, waarin voortdurende de brug geslagen wordt tussen theorie en de praktijk waar u als bestuurder mee maken heeft.

Aanmelden

Investering

De investering voor de leergang Besturen met Meerwaarde bedraagt € 3250 per persoon. Dit is exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch) a € 15,00 excl. btw per bijeenkomst. Arrangementkosten gelden niet voor online bijeenkomsten.

Vragen?

Kiezen voor een opleiding of verandertraject van Academica University of Applied Sciences is een juiste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Neem gerust contact op voor persoonlijk opleidingsadvies.

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom