Business School

Business & Leadership

Improving the future of business

  "Het grootste gevaar voor de meesten van ons is niet dat wij te hoge doelen stellen en die nooit behalen, maar dat wij te lage doelen stellen en daar wel in slagen” - Michelangelo. Effectieve leiders maken het verschil. Zij zorgen voor minder verloop van personeel, motiveren medewerkers tot veel hogere prestaties en bereiken een nog grotere klanttevredenheid. Focus op ontwikkeling van kwaliteiten is van doorslaggevend belang voor de ontwikkeling naar een excellente leider.

  Ik daag u uit, het verschil te maken.

  Margareth de Wit

  Drs. Margareth de Wit MBA

  Bestuurder LifeLong Learning

  Zenger | Folkman

  Zenger | Folkman, opgericht in 2003 door Dr. Jack Zenger en Dr. Joseph Folkman is ontstaan naar aanleiding van het baan brekende wetenschappelijke onderzoek uit het best-selling boek ‘’The Extraordinary Leader : turning good managers into great leaders” (McGraw-Hill, 2001).

  Zenger | Folkman is voorloper op het gebied van leiderschapsontwikkelprogramma’s en biedt hoogwaardige leiderschapsontwikkeling- en corporate programma’s aan binnen alle sectoren, industrieën en markten in de wereld. (o.a. voor General Mills, AT&T en GAP). De methode is door de Harvard Business review uitgeroepen tot de beste leiderschapsmethode, teneinde leiders te ontwikkelen die er echt toe doen.

  Zenger Folkman Partner

  Over ons

  Een leven lang leren gaat over ons allemaal. In een sterk veranderende wereld is leren ons uitganspunt. De complexiteit en verwevenheid van overheid, middenveld en bedrijfsleven vraagt daarbij om een integraal perspectief.

  In die context geeft Academica als jongste hogeschool van Nederland een nieuw segment in de onderwijsvoorzieningen vorm: gedegen, geaccrediteerde, blended, modulaire scholing op hbo-niveau voor excellente professionals gericht op meerwaardecreatie.  

  Academica is daarnaast ook een expertisecentrum voor ontwikkeling van leiderschap en organisaties. ‘Kennis gaat vooraf aan vaardigheden’ is het ontwerpprincipe van al onze educatieve activiteiten. Wij bieden hoogwaardig, evidence-informed onderwijs en professionaliseringstrajecten.

  Over Academica
  • Excellentie in ieders professionaliteit

   Professionaliteit gaat over iedere professional en is continu in ontwikkeling. Een leven lang leren is daarom ons credo. Bij Academica bepaalt u zelf het tempo van uw studie door middel van modulaire leerblokken.

  • Maatschappelijke meerwaarde

   Met de Sustainable Development Goals van de VN hebben we 17 expliciete doelen over onze landsgrenzen heen geformuleerd. Professionaliteit meten in maatschappelijke meerwaarde en niet in formats of indicatoren is onze strategische richting.

  • Persoonlijk leiderschap

   Een professional met impact vraagt persoonlijk leiderschap waarmee je de wereld, je collega’s en vraagstukken tegemoet treedt. De regie voeren over je impact is onze ambitie.