Schoolleider

Schoolleiders­opleiding

Opleiding tot excellente Schoolleider

Over de opleiding

Bachelor

Deeltijd

Startdatum

10-03-2021

Resultaat

Landelijk erkend Diploma Schoolleider

Duur

5 domeinen, 1 jaar

Locatie

Centrale plek in NL of in-company

Taal

Nederlands

De opleiding voor schoolleiders is bedoeld voor ambitieuze leidinggevenden en leidinggevenden die op het punt staan een vervolgstap te maken in het primair, secundair en tertiair onderwijs. Op basis van uw achtergrond en afhankelijk van of u in het PO of VO werkt, passen wij de opleiding aan uw wensen en behoeften aan. Zo leiden wij u op voor de functie van adjunct-directeur, teamleider of directeur. Na afronding van de opleiding schoolleider kunt u direct instromen in onze Master Innovation & Leadership in Education.

Voor wie?

Onze opleidingen zijn niet voor iedereen. Het is hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Een diploma dat niet alleen erkend is, maar ook aanzien heeft.

Wij zoeken (aspirant)directeuren die hun ontwikkeling serieus nemen en een leven lang willen leren. Directeuren die zich realiseren wat hun impact is en dus begrijpen hoe belangrijk het is om goed te zijn/beter te worden in hun vak.

Wat verwachten we van de deelnemers?

We verwachten van deelnemers een nieuwsgierige houding en een proactieve houding. De lat ligt hoog en de opleiding vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, creativiteit, inzicht, reflectie, kwaliteiten die van een schoolleider een effectieve leider maken. De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap staat centraal in ons programma

Over het programma

Persoonlijke ontwikkeling, aandacht voor de ander, het team en de organisatie (situatie/context) staan centraal tijdens de sessies. De opleiding wordt hybride aangeboden en gedurende de opleiding zien onze professionals toe op een vlotte voortgang.

Wilt u?

  • Wilt u m.b.v. effectief leiderschap veranderingen echt laten slagen?

  • Wilt u samen met uw team een breed gedragen visie op kwaliteitsgedragen onderwijs ontwikkelen?

  • Wilt u de kwaliteit van uw team optimaal benutten om samen het verschil te maken?

  • Wilt u onderzoek benutten om uw onderwijs te verbeteren?

Dan is deze opleiding echt iets voor u!

Waarom?

Ontwikkelen van effectief schoolleiderschap betekent dat u zichzelf beter leert kennen, de sterke en minder sterke competenties, passies, normen en waarden e d., en deze zelfkennis benut om in de praktijk effectief te zijn. Hoe maak ik het verschil, waar kan ik mijn impact vergroten en zorg ik voor een betrokken teams?

Dit doe u zowel voor uw eigen professionele ontwikkeling als de ontwikkeling van de school waar u voor werkt. U leert om van uw school een High Performing School te maken waar leren geoptimaliseerd plaatsvindt, evidence informed onderwijs wordt gegeven en een professioneel team werkzaam is.

Structuur

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan en wat doe ik vormen de basis in dit programma om als professional en leider effectiever te worden. Het gaat hierbij om onder andere de volgende aspecten: zelfkennis met betrekking tot gedrag, inzicht in zelfvertrouwen en eigenschappen zoals openheid, inzicht in zwakke en sterke competenties, behoeften ten aanzien van aansturing/zelfsturing en communicatie.

Het programma bestaat uit vijf domeinen die ieder zijn opgebouwd uit vier lesdagen met een totaal van 20 lesdagen. Bij aanvang van de opleiding wordt bij iedere deelnemer het 360° assessment afgenomen, dat als basis fungeert voor het persoonlijk groeidocument.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Kiezen voor een opleiding van Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is ook mogelijk een kennismakingsgesprek aan te vragen met onze opleidingsmanager.

Investering

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Stel u vraag aan onze opleidingsexperts. We helpen u graag verder.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 16:30

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom