MILE: Master Innovation & Leadership in Education

Master In. Leading & high performing Education (MILE)

Voor leiders in het onderwijs die hun effectiviteit en impact naar het hoogste niveau willen brengen.

Over de master

Master

Deeltijd

Startdatum

09-02-2022

Resultaat

Master of Arts

Duur

2 jaar

Locatie

Amsterdam

ECT

63

Overig

Start in februari

Deze master is na vier jaar onderzoek en ontwikkeling positief beoordeeld door de NVAO en wordt door DUO erkend voor de subsidie ‘Tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders PO’.

Wilt u?

  • Uw leiderschap ontwikkelen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten?

  • Strategisch HRM-management vorm kunnen geven?

  • Onderzoek binnen uw organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering?

  • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

Dan is deze master echt iets voor u!

Waarom?

Het onderwijs kantelt; van aanbodgericht onderwijs naar een interactief proces waarin leerlingen en leraren samen inhoud en vorm geven aan het leerproces. Daarbij zijn ouders educatief partner van de school, gaat de school open relaties aan met verschillende stakeholders en participeert de school in tal van netwerken op het gebied van onderwijs (ondersteuning), kinderopvang, welzijn, sport en gezondheidszorg. Innovatieve scholen zijn toekomstbestendig georganiseerd. Er wordt toekomstgericht onderwijs gegeven waarin talenten van leerlingen en medewerkers optimaal tot ontplooiing komen.

Voor wie?

De Master In. Leading & high performing Education (MILE) is tweejarige masteropleiding voor mensen die in het onderwijs zitten of in willen.

Maar ook voor leiders in het onderwijs die het hoogste niveau van schoolleider willen bereiken. Voor hen die in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie en gericht is op het laten excelleren van zowel leerlingen als medewerkers.

Onze opleidingen zijn niet voor iedereen. Het is hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Een diploma dat niet alleen erkend is, maar ook aanzien heeft.

Wij zoeken schoolleiders in opleiding en/of bovenschoolse directeuren die in het bezit zijn van een bachelorsdiploma in een -voor deze opleiding- relevante richting, zoals een leraren- of managementopleiding, én als u een (leer-)werkplek heeft in een school waar u een (mede)leidinggevende rol vervult zodat u de opdrachten, gericht om theorie met praktijk te verbinden, kunt maken.

Toelatingseisen voor jaar 1 MILE

  • Afgeronde hbo-opleiding

  • Geschikte leerwerkplek

Toelatingseisen voor jaar 2 MILE

  • Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam

  • Geschikte leerwerkplek

Heeft u nog geen afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam, dan heeft u het volledige eerste jaar van deze master te volgen. Bent u schoolleider basisbekwaam? Dan heeft u alleen module 4 en 5 van het eerste jaar van de master te volgen.

Praktische informatie

Studielast

Deze master bestaat uit 2 jaar. Het eerste jaar van de opleiding is tevens de opleiding tot Schoolleider Vakbekwaam. Het met een positief resultaat afronden van deze twee opleidingen samen, leidt tot de titel Master of Arts.

We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. De colleges worden met een gemiddelde van 1 dag per twee weken ingepland. Daarnaast vindt deel plaats met webinars, opdrachten en andere e-learning vormen.

Het programma bestaat uit tien modules, elk opgebouwd uit ±5 bijeenkomsten. Het is mogelijk zelf de regie te voeren over de modules. De master wordt afgesloten met een masterthesis.

Investering

De investering voor jaar 1 van de MILE is €9.500. Jaar 2 van de MILE bedraagt € 8.500,- per persoon voor de modules en € 2.500,- voor de afstudeerfase, totaal €11.000. De master is inclusief de kosten van het 360 ˚ assessment van Zenger I Folkman. En exclusief boeken/literatuur en arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch) a €15,00 excl. btw per bijeenkomst. Arragementskosten gelden niet voor online bijeenkomsten. Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Kiezen voor een opleiding van Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren, neem hiervoor contact met ons op.

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom