AtSchool

AtSchool

Evidence based schoolconcept

Over het AtSchool schoolconcept

School­ontwikkel­traject

Accreditaties

AtSchool Certificering

Omvang

Jaarlijkse audit en tweejaarlijkse AtSchool bijeenkomsten

Locatie

Incompany

AtSchool: een school waar robuust onderwijs wordt gegeven om eerlijke en rechtvaardige onderwijskansen te bieden aan alle leerlingen, ongeacht achtergrond of milieu. Het is een school die hoge verwachtingen heeft van álle leerlingen en garandeert dat iedereen met een sterke basis van kennis en vaardigheden de school verlaat. Geen leerling ‘glipt’ door de vingers. Het AtSchool concept is geïnspireerd door de beste scholen van over de hele wereld en de laatste inzichten uit de onderwijs- en organisatiewetenschappen.

We weten beter dan ooit tevoren hoe onze hersenen werken en hoe kinderen leren. Het is daarom onacceptabel en onrechtvaardig dat onderwijs ongelijkheid vergroot. Scholen hebben de taak om alle leerlingen voor te bereiden op een democratische en participerende burger. Een burger die een breed scala aan ideeën en perspectieven kan begrijpen en die effectief leiderschap kan nemen over zijn of haar eigen acties, functioneren en ontwikkeling, om zodoende grensoverschrijdende problemen het hoofd te kunnen bieden. Academica heeft daarom een schoolconcept ontwikkeld met het doel om door robuust onderwijs, eerlijke en rechtvaardige onderwijskansen te bieden aan alle leerlingen.

Wat is AtSchool?

AtSchool is een schoolconcept dat is gebaseerd op de meest actuele en gedegen inzichten uit de onderwijs- en organisatiewetenschappen. Dit is gecombineerd met decennia aan ervaring, kennis en inzichten over wat werkt en niet werkt op scholen over de hele wereld. Het biedt een unieke visie en leidraad voor transformatie naar een High Performing School en geeft vele handvatten en inzichten voor een nieuwe organisatie, beter onderwijs en effectiever leiderschap. Het concept gaat uit van de kracht van goed, kennisgericht onderwijs, sterke docenten en een gegarandeerd kenniscurriculum

Een AtSchool is een school waar álle leerlingen rechtvaardig en robuust onderwijs krijgen met als doel om succesvol in het leven te worden. Een school die eerlijke onderwijskansen biedt, hoge verwachtingen heeft en een verschil maakt in het leven en de toekomst van al haar leerlingen.

Het AtSchool netwerk

Wanneer de eerste audit succesvol is afgrond, wordt de school lid van het AtSchool netwerk. Scholen in het AtSchool netwerk worden twee keer per jaar uitgenodigd voor netwerkbijeenkomsten waar AtSchools en HPS-alumni uit heel Nederland aan kunnen deelnemen. Daarnaast worden deelnemers iedere twee jaar uitgenodigd om hun leiderschapsontwikkeling voort te zetten door van een hermeting.

De pijlers van AtSchool

De pijlers van AtSchool

 • We garanderen iedere leerling gelijke kansen ongeacht millieu of achtergrond

 • We hebben hoge verwachtingen van alle leerlingen

 • We bepalen onze eigen bestemming en zijn leergierige wereldburgers

 • Gedrag en samenleven moet je leren, kennis gaat vooraf aan vaardigheden

 • Alle kinderen kunnen alles leren op basis van begeleide directe instructie, doelmatig oefenen en zelfstandig toepassen

 • De docent staat centraal en werkt op basis van eigen professionele inzichten gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek.

 • Wij bepalen de wereld waarin we leven en we omarmen diversiteit

 • We hebben respect en een universele verantwoordelijkheid voor onze aarde; ons thuis

Niveaus van certificering

Basisvoorwaarde voor certificering is het met succes afronden van het High Performing Schools programma. Tijdens het certificeringstraject doorloopt uw school meerdere audits. De AtSchool Audit is ontwikkeld om te meten hoe de school zich ontwikkeld heeft in het licht van High Performing en het AtSchool schoolconcept. Er zijn drie stadia waarop certificering plaatsvindt:

 • Het eerste stadium is brons: de basispositie bepalen van de school.

 • Het tweede stadium is zilver: op basis van indicatoren wordt de school getoetst.

 • Het derde stadium is goud: het effect van de operationalisering op de leerresultaten wordt gemeten.

AtSchool ervaringen

Bekijk de docenten en schoolleider van Het Veldhuis over hun ervaringen over het AtSchool schoolconcept en hoe zij zich als High Performing School hebben ontwikkeld.

Klik hier om de interviews te bekijken
Screenshot 2021-01-22 at 13.49.54

Aanmelden

Vragen?

Neem gerust contact op voor meer informatie en persoonlijk opleidingsadvies.

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom