Webinar #5

De Tango: Snelheid & Kwaliteit

“De mensheid heeft nooit gestreefd naar langzamer” – Historian Stephen Kern

Het snel uitvoeren is binnen organisaties steeds belangrijker geworden. In zekere zin is dit een reflectie van wat er in de samenleving gaande is: snelheid is in alle opzichten in het moderne leven en in iedere sector toegenomen. Om competitief te blijven en bestaanszekerheid te garanderen, moeten organisaties de snelheid waarmee zij opereren en belangrijke beslissingen maken, aanzienlijk verhogen.

Het nieuwste onderzoek van Zenger en Folkman laat zien dat leiders die zowel de dingen goed als snel doen, bij de top horen qua leiderschap! Wanneer de kwaliteit namelijk hoog blijft, is de snelheid waarop dingen gedaan worden de belangrijkste factor waarop “winst” gemaakt kan worden in elke organisatie. Deze combinatie van hoog tempo en kwaliteit, is wat Zenger en Folkman Leiderschap Snelheid genoemd hebben.

Waarom is leiderschap snelheid belangrijk? Hoe behouden we de kwaliteit van producten, terwijl we de snelheid willen verhogen? Zijn er verschillen per sector? En kunnen leiders te snel gaan voor hun teams? Moet altijd alles wel sneller gaan? En de belangrijkste vraag natuurlijk: Hoe bereiken wij een hogere leiderschap snelheid voor onszelf en ons team?

In deze webinar laat ik u de kracht zien van Leiderschap Snelheid en wat u kan doen om uw eigen snelheid en die van uw team kan verhogen. En een tip van de sluier: het begint vaak bij kleine dingen!

Ik daag u uit om uw leiderschap snelheid te verhogen!

Margareth de Wit

Drs. Margareth de Wit MBA

Bestuurder Academica Lifelong Learning