Webinar #35

Thuiswerken: Hoe maken we het succesvol?

Voorafgaand aan de wereldwijde pandemie werkte ongeveer 8% van de beroepsbevolking in de wereld op afstand, meestal vanuit huis. Dit percentage is met de ingang van de corona crisis enorm gestegen. In Nederland geven de cijfers aan dat de afgelopen maanden ruim 44% van de werknemers vanuit huis heeft gewerkt. We zien vergelijkbare stijgingen over de hele wereld.

Vragen die ons steeds meer bereiken zijn:

Wat is het profiel van een succesvolle manager bij thuiswerkende medewerkers? En wat vereist dit van de medewerkers om succesvol te zijn? Wat kunnen leiders doen om de werkende professionals vanuit huis beter te managen?

We analyseerden een dataset van werknemers die thuis werkten en ontdekten, tot onze verbazing, dat ze hun managers positiever beoordeelden en meer betrokken waren dan degenen die samen met hun managers op dezelfde locatie waren gevestigd.

Tevens analyseerde we data van medewerkers die vanuit huis werken en wat hen in staat stelt om succesvol en productief te zijn. Voor dit deel van de studie analyseerden we gegevens van meer dan 9.700 thuiswerkers en waren gefascineerd door onze bevindingen!

We nodigen u uit om deze webinar van Margareth de Wit te bekijken en meer informatie te verkrijgen over: • De acht vaardigheden die leiders onderscheiden in het leidinggeven aan thuiswerkers. • De vijf gedragingen die thuiswerkers ertoe aanzetten om hun productiviteit en inspanning te vergroten.

Margareth de Wit

Drs. Margareth de Wit MBA

Bestuurder Academica Lifelong Learning