Webinar #11

Wat voor feedback wil generatie Y

Tijdens de zomervakantie heeft u tijd om na te denken over uw werk. Hoe gaat het met uw medewerkers? Hoe lopen de processen op de werkvloer? Bent u tevreden met de prestaties van uw medewerkers? En hoe kunt u, met de juiste vorm van feedback, de prestaties van uw medewerkers verder aanscherpen?

In dit webinar bespreek ik het geven van feedback aan een specifieke generatie, de generatie Y (1986-2000). Er wordt veel gesproken over de vraag of deze generatie wel volledig tot zijn recht komt. Ondertussen zijn ruim 70 miljoen mensen uit deze generatie aan het werk, terwijl ze toch gezien worden als een moeilijke groep met veel behoefte aan erkenning en waardering. Hoe reageert deze generatie op feedback? Werkt ondersteunende en waarderende feedback of kan er beter gebruikt gemaakt worden van ondersteunende en corrigerende feedback? Uit ons onderzoek blijkt dat generatie Y, nieuwsgierig is, liever corrigerende feedback ontvangt en hier ook voor open staat. Echter, blijkt ook uit onderzoek dat deze generatie minder zelfvertrouwen heeft en het lastig vindt om deze feedback te verwerken. In het tweede deel van het webinar, bespreek ik manieren van het geven van feedback aan generatie Y zonder de relatie onder druk te zetten.

Door het volgen van deze webinar zult u na de vakantie makkelijker communiceren met uw medewerkers en goed weten hoe u effectieve feedback kunt geven, ook aan generatie Y.

Margareth de Wit

Drs. Margareth de Wit MBA

Bestuurder Academica Lifelong Learning