Van goed leiderschap naar uitstekend leiderschap

Iedereen heeft in zijn of haar carrière weleens een leider ontmoet die het leiderschap echt op een hoger niveau wist te tillen. Een inspirerend en bekwaam leider. Iemand die grote impact heeft en een betekenisvol verschil kan maken binnen een organisatie. Er zijn veel goede leiders, maar kunnen deze leiders zich nog verder ontwikkelen? Is het mogelijk om van goed leiderschap naar uitstekend leiderschap te groeien? Het antwoord daarop is: ja.

Agile organisaties

Er is de afgelopen decennia veel veranderd in onze organisaties. Ze zijn platter en complexer geworden.Daarnaast is er op dit moment ook schaarste op de arbeidsmarkt en zullen veel organisaties zich actief moeten inspannen om de juiste mensen binnenboord te halen en te houden. Het is daarom van belang dat onze organisaties agile zijn: wendbaar, lenig en flexibel.

Dit zijn organisaties waarin wordt samengewerkt in alle lagen van de organisatie. Het zijn organisaties waarin professionals zichzelf ontwikkelen en daarmee bijdragen aan de gezamenlijke koers van de organisatie én de ontwikkeling van anderen. In agile organisaties staan de neuzen dezelfde kant op. Iedereen weet wat het doel is waar ze naartoe moeten groeien en ze hebben de juiste kennis hiertoe te komen.

Deze transformatie is niet eenvoudig en veel organisaties lukt het dan ook niet deze stap te maken. Organisatie verandering is complex, maar hier ligt een belangrijke rol voor de leiders binnen de organisatie. Met uitstekend leiderschap ben je instaat deze omslag met je organisatie te maken

Van goed naar uitstekend

Leiders kunnen niet perfect zijn, want niemand is perfect, maar leiders kunnen zich wel degelijk verder ontwikkelen. Te vaak richten we ons op de middelmatigheid, maar juist goede leiders kunnen hun impact veel meer vergroten. Hier zit de echte potentie om verandering teweeg te brengen. We hebben uitstekende leiders nodig. Om deze ontwikkeling door te maken heb je de juiste methode,begeleiding en hoeveelheid tijd nodig.

Alle mensen die de absolute top bereiken, hebben dan ook de volgende drie stappen doorlopen:

  • Ze hebben doelgericht en systematisch geoefend

  • Ze hebben de tijd genomen om te oefenen en ze hadden beschikking tot de juiste materialen

  • Ze kregen de juiste coaching, begeleiding en steun.

Maar het begint vooral met het besef dat jij als leider ongelofelijk veel invloed hebt op het succes van jouw organisatie en dat goed niet altijd goed genoeg is om verandering teweeg te brengen.

Author -> Academica

Academica

University of Applied Sciences