Prof. Dr. Daniel Muijs nieuwe Dean Academica

Academica University of Applied Sciences benoemt per 1 maart Daniel Muijs als Dean voor de School of Education and Society waarin bestuurders, schoolleiders en docenten geaccrediteerde trainingen en opleidingen kunnen volgen op bachelor, master en post-HBO niveau.

Professor dr. Daniel Muijs, met ervaring o.m. als wetenschappelijk directeur bij Ofsted in London, zal als Dean leidinggeven aan de ontwikkeling van geaccrediteerde evidence-informed opleidingen, het opzetten van de Academica onderzoekschool ism onderwijsstichtingen en het geven van Keynotes over Effective Teaching and High Performing Schools.

Academica wil een kwalitatief antwoord geven op de veelheid van uitdagingen waarvoor het Nederlandse onderwijs zich geplaatst ziet. Met de Academica uitgangspunten “excellente professionals, “maatschappelijke meerwaarde” en “persoonlijk leiderschap” ambieert Academica de formele professionalisering in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Muijs heeft ruime ervaring met het verbeteren van onderwijs en het doelgericht opleiden van leerkrachten en directeuren in het Verenigd Koninkrijk en België. Muijs heeft over een groot internationaal netwerk van collega-wetenschappers en onderwijsgevenden en zijn wetenschappelijke publicaties worden wereldwijd frequent gelezen en geciteerd.

Inlichtingen bij Schoolmanager Anna-Sophie de Lugt: 020-5217400

Author -> Academica

Academica

University of Applied Sciences