Skip to content
Terug naar overzicht

Dit najaar door heel Nederland: inspiratiesessies de school als PLG

We nemen je mee in het gedachtegoed van de school als professionele leergemeenschap.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 2 oktober 2024
Twitter LinkedIn

In het onderwijs gaat het veel en vaak over de professionele leergemeenschap (PLG). Daarbij wordt meestal dezelfde definitie gebruikt, op basis van het gedachtegoed van Dufour: 

 

Een professionele leergemeenschap (PLG) bestaat uit groepen onderwijzers die regelmatig samenkomen, expertise uitwisselen en zich gezamenlijk inzetten voor verbetering van docentvaardigheden en leerresultaten van de leerlingen.

 

Maar de uitwerkingen van een PLG verschillen enorm. Hoe kun je op de meest effectieve manier jouw school als professionele leergemeenschap inrichten?

 

Dit najaar organiseert Academica inspiratiesessies omtrent de school als PLG. In deze inspiratiesessies leggen we uit hoe een school als PLG eruit kan komen te zien en welke winst dit oplevert. Onder andere komen de volgende zaken aan de orde:

 

  • De staat van het onderwijs in Nederland: aanleiding om te werken als een lerende organisatie;
  • Wat is een PLG wel en wat niet;
  • De essentiële onderdelen van een PLG;
  • Voorwaarden van het leerteam.

 

Daarnaast krijg je een doorkijkje hoe je kunt starten met het werken in leerteams binnen jouw school of stichting. Aan het einde van de inspiratiesessie ontvang je van ons een korte checklist waar je aan moet denken bij het starten van een PLG.

 

Voor wie is de inspiratiesessie bedoeld?

De inspiratiesessies zijn bedoeld voor scholen en stichting binnen het primair (po) en voortgezet onderwijs (vo). Zowel leraren als schoolleiders, teamleiders, IB'ers, KC'ers en zorgcoördinatoren hebben baat bij deze sessie.

 

Onze inspiratiesessies vinden plaats van 21 oktober tot en met 25 november, verspreid door heel Nederland. Kijk voor de exacte data en locaties hieronder en meld je aan. Alle sessies vinden plaats van 15:30 tot 17:00 uur en deelname is gratis. Voor meer informatie, ga naar de sessie die jij bij wilt wonen.

 

Wil je een inspiratiesessie op jouw school of binnen je stichting organiseren? Neem dan contact op met Edo Meerholz via e.meerholz@academica-group.com voor de mogelijkheden.

 

 

Meer weten over het traject:

 

 

Gerelateerd

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam