- Inzicht krijgen in de huidige positie van de school.
- Op weg naar blijvend kwalitatief goed onderwijs
- Werken met evidence-informed theorieën ontwikkelen van concrete verbeterplannen
Introductie
Het verhogen van de onderwijskwaliteit vraagt om een zorgvuldige, strategische aanpak en een goed doordacht plan. De opleiding voor kwaliteitscoördinatoren (KC'ers) biedt praktische ondersteuning om deze ambitie stap voor stap te realiseren. Echter, alleen werken aan onderwijsverbetering kan een grote opgave zijn voor KC'ers. Daarom is samenwerking met de directie essentieel.
Tijdens twee intensieve trainingsdagen werken de directeur en de KC'er nauw samen aan de verbetering van de onderwijskwaliteit door:
-
Het uitvoeren van een gedetailleerde analyse van de huidige situatie binnen de school, met behulp van een praktisch format dat zes kerngebieden omvat. Dit vormt de basis om structureel te bouwen aan effectiever onderwijs.
-
Het ontwikkelen of verfijnen van een strategisch plan dat gericht is op duurzame en kwalitatieve verbeteringen in het onderwijs.
-
Inzicht te krijgen in de huidige onderwijskwaliteit, met als doel gerichte stappen te nemen die bijdragen aan de leerontwikkeling van iedere leerling.
Deze tweedaagse samenwerking stelt de directeur en KC'er in staat om gezamenlijk een solide basis te leggen voor blijvende onderwijsverbetering binnen de school.
Voor wie
Dit programma is er voor IB'ers die bij Academica:
- de post-hbo opleiding tot KC'er hebben gevolgd
- de leergang van IB naar KC
- En hun directeuren
Heb je geen van deze programma's gevolgd? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Programma
Programma Inhoud
Dag 1
- Theoretische basis: Kennismaking met fundamentele theorieën en kaders voor kwaliteitsverbetering in het onderwijs.
- Onderwijskwaliteit analyseren: Een stapsgewijze aanpak om de huidige onderwijskwaliteit binnen de school te onderzoeken en in kaart te brengen.
- Opstellen van een verbeterplan: Samen werken aan een concreet en haalbaar verbeterplan voor de school.
- Peer-to-Peer reflectie en feedback: Uitwisseling van inzichten en onderlinge feedback om het plan verder te versterken.
Dag 2
- Inspirerende voorbeelden uit PLG's: Inzicht in succesvolle praktijken binnen goed functionerende professionele leergemeenschappen.
- Presentatie en validatie van het verbeterplan: Het eigen verbeterplan presenteren en toetsen aan de hand van constructieve feedback.
- Ontwikkelen van een implementatieplan: Creëren van een actieplan met duidelijke taak- en rolverdelingen binnen het team, gericht op duurzame uitvoering.
Na de opleiding
Na het volgen van deze leergang zijn er verschillende mogelijkheden om je te blijven doorontwikkelen, zo kun je:
- Je aansluiten bij het netwerk van KC'ers (I am de KC'er) die zich al jaren bezighouden met deze veranderende rol. Hier:
- Kun je leren van mede KC'ers
- Krijg je online supervisie van een van onze docenten
- Heb je als eerste een ticket voor hét jaarlijkse event: Dé dag van de KC'er
- Krijg je toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en artikelen rondom de rol van zorgregisseur, trendanalist en leercoördinator
- Een of meerdere modules volgen van het Masterprogramma Kwaliteitscoördinatoren (KC’ers) dat zich richt op het versterken van de beroepscompetenties van steengoede kwaliteitscoördinatoren (KC'ers).
- Aan de slag met je teamscholing om zo samen een schoolbrede kwaliteitsaanpak van de grond te krijgen via het traject de School als Professionele Leergemeenschap
Veelgestelde vragen
Kan ik deze dag ook volgen als ik niet bij Academica de leergang of opleiding heb gevolgd?
In principe niet omdat we voortborduren op kennis en vaardigheden die hier worden behandeld. Mocht je toch graag willen deelnemen, neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Kunnen we deze training ook incompany volgen?
Jazeker! Neem contact op voor de mogelijkheden via info@academica-group.com
Data en locaties
Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.
InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.
Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.
- Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.
- Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.
Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.
Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.
Toelatingseisen
Je kunt samen met je directeur deze dag volgen als je bij Academica een opleiding of leergang hebt gevolgd. Dit omdat we voortbouwen op reeds opgedane kennis tijdens die lesdagen.
Studiekosten
Deze tweedaagse kost €1.250 per koppel (directeur en KC'er)
Inschrijven
Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.
InCompany
Het is ook mogelijk om deze dag incompany te organiseren binnen de stichting voor alle directeuren en KC'ers.
Hier vindt u meer informatie en kunt u vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.