Skip to content

Module - Onderzoek II

Herregistratieprogramma voor schoolleiders
  • Evidence-informed het onderwijs verbeteren
  • Zicht op kwaliteitsprocessen vanuit een high performing organization gedachte
  • Combineer theorie met je eigen onderwijspraktijk
Stel je vraag
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In deze uitdagende mastermodule richten we ons op de impact die je als schoolleider kunt hebben. Een van onze belangrijke doelen is het bevorderen van kwalitatief onderwijs en kansengelijkheid, in lijn met Global Goal 4 en 10. Tijdens deze module krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden in relatie tot de Global Goals verder te ontwikkelen en hiermee impact te maken in de brede context van je school. 

  • Een tweede belangrijk aspect van de module is het verkennen van ethische dilemma's in het onderwijs. Als schoolleider sta je vaak voor complexe vraagstukken waarin ethiek en morele besluitvorming een belangrijke rol speelt. We zullen diepgaand onderzoeken hoe je op een ethisch verantwoorde manier kunt handelen en beslissingen kunt nemen, rekening houdend met de belangen van alle betrokkenen.

 

  • Daarnaast staat ook het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs centraal. Als schoolleider heb je de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. We zullen bespreken welke resultaten uit onderzoek, strategieën en beleidsmaatregelen kunnen bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid en het verminderen van ongelijkheid binnen het onderwijs.

 

Download de brochure bovenaan de pagina voor meer informatie of vraag naar de mogelijkheden.

De herregistratietrajecten zijn speciaal ontwikkeld voor:

• schoolleiders/ (adjunct)-directeuren met RDO niveau 1 uit het primair onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

• teamleiders, clusterleiders, kwaliteitsmanagers uit het voortgezet onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

  • Drie lesdagen
  • 10 - 15 uur zelfstudie per week

Tijdens deze module staan theoretische inzichten over ethiek en kansengelijkheid centraal. Je verkent je eigen morele dilemma’s die je als leider binnen je school of organisatie tegenkomt. Je onderzoekt een van deze dilemma’s grondig en onderbouwt je aanbevelingen met de bestudeerde literatuur en inzichten uit de lesdagen.

Als afronding van de lesdagen verwerk je het gekozen dilemma in een paper, waarin je een probleemanalyse, theoretisch kader en aanbevelingen presenteert.

Bij een voldoende beoordeling ontvang je het herregistratiecertficaat ‘Schoolleiders hebben impact II’. Dit certificaat geeft meteen vrijstelling voor module 1 van de MILE, de Master voor Schoolleiders. Voor meer informatie over de gehele master: Bekijk de Master voor Schoolleiders.

Je ontvangt na afronding het herregistratiecertificaat 'Schoolleiders hebben impact II' t.b.v. 70 punten.

Wat is de tijdsbesteding?

De volledige opleiding duurt een jaar. Het programma bestaat uit vijf modules, elk opgebouwd uit drie of vier lesdagen. Je kunt rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 10 tot 15 uur zelfstudie per week.

Kan ik de opleiding ook volgen als ik niet op een school werkzaam ben op dit moment?

Dat kan, maar je moet dan wel een leerwerkplek zoeken voor minimaal 1 dag per week. Op deze plek kan je opdrachten uitvoeren en onderzoek doen.


Wat wordt er van mij verwacht?

We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.


Is de opleiding ook geschikt voor zij-instromers?

Ja, de opleiding is ook geschikt voor zij-instromers die een carriere-switch willen maken. Om als zij-instromer deze opleiding af te ronden dien je wel een leerwerkplek te hebben. Denk daarbij aan een stageplek of een baan in het onderwijs. Neem contact met ons op als je hier meer informatie over wilt.


Is de opleiding geaccrediteerd voor het Schoolleidersregister?

Ja, na afronding van deze opleiding beschik je over een erkend schoolleidersdiploma waarmee je je in kan schrijven bij het Schoolleidersregister.

Bij inschrijving dien je het nummer van het schoolleidersregister te vermelden, zodat je certificaat na een geslaagde afronding automatisch aan je register wordt toegevoegd.

Nader te bepalen

Schrijf je in voor Module - Onderzoek II, start vanaf 2025-05-21, Amsterdam

Schrijf je in voor Module - Onderzoek II, start vanaf 2025-09-03, Enschede

 

Bijeenkomsten
De lesdagen zijn van 09:00 tot 16:00 uur.


Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

InCompany
Wil je deze module met collega's van je eigen organisatie en op een eigen locatie volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

  • Afgeronde hbo-opleiding, RDO niveau 2
  • Geschikte leerwerkplek

 

De prijs van het herregistratietraject is € 2750 (vrij van btw). Dit is exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee) en de verplichte literatuur die je zelf aangeschaft.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen zo snel mogelijk contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Inschrijven

Eerder bekeken opleidingen