Alle bijeenkomsten van de opleiding Building Sustainable Organisations (BSO) richten zich op leidinggevenden, professionals en beleidsmakers die duurzaamheid willen integreren in hun organisatie en de betrokkenheid van medewerkers willen waarborgen. Deze opleiding is perfect voor professionals die hun leiderschap willen versterken, medewerkers als duurzaam kapitaal willen benutten en concrete acties willen ondernemen om hun organisatie toekomstbestendig te maken.

- In 1 dag naar een duurzame organisatie
- Cases uit verschillende disciplines
- Onderdeel van de opleiding Building Sustainable Organisations
Introductie
Module: Customers - Eén Dag uit de Opleiding Building Sustainable Organisations
In deze tijd van snelle veranderingen en toenemende maatschappelijke druk zijn proactieve en strategische vaardigheden op het gebied van duurzaamheid, leiderschap en ondernemerschap essentieel. Hoe vertaal je deze noodzaak naar concrete actie binnen jouw organisatie? Hoe maak je van duurzaamheid geen modewoord, maar een integraal onderdeel van je strategie dat meetbare resultaten oplevert? De module Customers van de opleiding Building Sustainable Organisations (BSO) biedt je de kans om dieper in te gaan op Supply Chain Management en Digital Entrepreneurship, en de rol die medewerkers spelen binnen duurzame organisaties. In deze module ontdek je hoe bedrijven niet alleen winst nastreven, maar ook bijdragen aan people, planet en profit. Duurzame bedrijfsvoering gaat verder dan het initiëren, creëren en leveren van output; het vereist een grondige herziening van de processen en praktijken die bedrijven hanteren. Dit vraagt om een proactieve benadering waarbij de verantwoordelijkheid van bedrijven om consumenten te beschermen en klanten actief te betrekken centraal staat.
Concrete Vragen, Directe Antwoorden:
- Hoe kan het ontwikkelingsproces van nieuwe producten/diensten worden herzien om rekening te houden metnieuwe manieren van duurzaamheidsdenken
- Waarom is een mentaliteit van “onderlinge afhankelijkheid” belangrijk?
- Hoe kan het principe van circulariteit bedrijven helpen bij het herontwerpen van hun waardeketens voor duurzaamheid?
- Welke mogelijkheden biedt en welke invloed heeft digitalisering, robotisering en gamificatie?
Klik op de rode knop bovenaan de pagina om advies te vragen over deze masterclass.
BSO: Jouw Volgende Stap naar Duurzaam Succes
De Building Sustainable Organisations opleiding biedt niet alleen diepgaande kennis, maar ook de praktische tools om direct een verschil te maken waar je de vijf duurzaamheidsthema’s verder verkent: WORKERS, COMMUNITY, GOVERNANCE en ENVIRONMENT.. Ben jij klaar om de duurzame koers van jouw organisatie vorm te geven?
Toegevoegde Waarde
De vraag naar bedrijfskundige vaardigheden en kennis over duurzaamheid is nog nooit zo groot geweest. Tijdens deze opleiding leer je op basis van actuele ontwikkelingen in verschillende sectoren je strategie scherp te stellen en te vertalen naar concrete actiepunten. Deze MiniMBA is ontwikkeld met het oog op de belangen van verschillende stakeholders. Dit geeft je niet alleen de praktische vaardigheden om impact te maken, maar ook een stevige basis voor het vervolg: de NVAO geaccrediteerde MBA Leadership in Sustainability.
Klaar voor de toekomst van leiderschap in duurzaamheid?
Voor wie
Programma
De masterclass bestaat 1 dag over 1 van de 5 duurzaamheidswaarden van B LAB vormen hierbij de basis van de modules. Lees hier over het BLAB
Masterclass: Customers
De module customers gaat over Supply Chain Management en Digital Entrepreneurship. Iedereen die producten of diensten verkoopt aan klanten heeft een verantwoordelijkheid om consumenten te beschermen, klanten en opdrachtgevers te betrekken en naast winst nastreven, bij te dragen aan people, planet en profit. Dit is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie in het streven naar duurzaamheid. Duurzame bedrijfsvoering betreft de procedures, processen en praktijken waarmee bedrijven output initiëren, creëren en leveren. Dat betekent dat de aanbieder van producten en diensten een stapje verder moeten gaan om hun waarde proposities kenbaar te maken.
In deze bijeenkomst zullen de volgende thema’s aan bod komen
- Hoe kan het ontwikkelingsproces van nieuwe producten/diensten worden herzien om rekening te houden met nieuwe manieren van duurzaamheidsdenken
- Waarom is een mentaliteit van “onderlinge afhankelijkheid” belangrijk?
- Hoe kan het principe van circulariteit bedrijven helpen bij het herontwerpen van hun waardeketens voor duurzaamheid?
- Welke mogelijkheden biedt en welke invloed heeft digitalisering, robotisering en gamificatie?
Na de opleiding
Als deelnemer aan deze dag vergaar je meer kennis, begrip en inzicht in de (soms zeer complexe) bedrijfskundige samenhang van de organisatie. Met kennis van bedrijfskunde ben je een goede gesprekspartner voor collega’s en andere stakeholders in de organisatie. Je kunt alternatieve oplossingen aanreiken en een ander uitdagen om anders te kijken; met als doel om samen de organisatie daadwerkelijk te verbeteren.
Veelgestelde vragen
Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.
Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.
Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.
Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.
Data en locaties
Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.
InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.
Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.
- Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.
- Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringschans.
Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.
Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.
Studiekosten
De genoemde prijzen zijn inclusief materialen die tijdens de bijeenkomst zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee). Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw.
Inschrijven
Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.
Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.
Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.
We nemen op werkdagen zo snel mogelijk contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.