Skip to content
Terug naar overzicht

Kick-off Academisch Jaar 2024-2025: School of Leadership & Sustainability.

Opleidingen voor een duurzame toekomst bij de Business School van Academica: School of Leadership & Sustainability.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 19 augustus 2024
Twitter LinkedIn

In een wereld waarin duurzaamheidsvraagstukken steeds urgenter worden, is er een groeiende behoefte aan leiders die niet alleen bewust zijn van hun impact, maar ook actief bijdragen aan positieve verandering. De School of Leadership & Sustainability van Academica University of Applied Sciences biedt een uniek opleidingsprogramma dat professionals voorbereidt om deze rol met vertrouwen en effectiviteit op zich te nemen.

 

Opleiden voor Impact

 

De School of Leadership & Sustainability richt zich specifiek op het opleiden van professionals die begrijpen dat leiderschap vandaag de dag verder gaat dan winst en verlies. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid en het proactief reageren op de uitdagingen van onze tijd, met duurzaamheid als kernwaarde. Dit gebeurt niet alleen door individueel leiderschap te stimuleren, maar ook door het belang van collectieve actie te benadrukken.

 

Door samen te werken aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken, ontwikkelen deelnemers niet alleen innovatieve businessmodellen, maar versterken ze ook hun carrièreperspectieven. De vraag naar leiders die duurzaamheid kunnen integreren in hun bedrijfsstrategieën groeit, en de opleidingen aan de School of Leadership & Sustainability stellen studenten in staat om deze behoefte te vervullen.

 

Expertise en waarden die het verschil maken

 

Wat de School of Leadership & Sustainability echt onderscheidt, is haar toonaangevende expertise in leiderschap en duurzaamheid, ondersteund door de internationaal erkende Zenger en Folkman-leiderschapslijn. Deze wetenschappelijk onderbouwde benadering van leiderschapsontwikkeling helpt studenten om uit te blinken in hun vakgebied, terwijl ze bijdragen aan een duurzamere wereld. Centraal in het curriculum staan de waarden van Benefit Corporations (BCorp), zoals gedefinieerd door B Lab: Workers, Customers, Community, Governance, en Environment.

 

Onze programma's zijn gebaseerd op waarden die niet alleen bijdragen aan de persoonlijke en professionele groei van de deelnemers, maar ook aan bredere maatschappelijke doelen, zoals de Sustainable Development Goals (SDG's). Bovendien zijn onze opleidingen nauw afgestemd op de meest recente richtlijnen en regelgeving, waaronder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de Environmental, Social, and Governance (ESG) criteria. Door deze normen te integreren, zorgen we ervoor dat onze studenten niet alleen succesvol zijn in hun carrière, maar ook een positieve impact hebben op hun organisatie en de samenleving als geheel.

 

De toekomst is duurzaam

 

De School of Leadership & Sustainability van Academica biedt jou de kans om een leider te worden die het verschil maakt. Door je te richten op duurzaamheid en collectieve actie, kun je niet alleen jouw carrière vooruithelpen, maar ook een bijdrage leveren aan een rechtvaardigere en duurzamere wereld. Of je nu kiest voor een korte cursus of een uitgebreid leiderschapsprogramma, bij Academica krijg je de tools en het netwerk om jouw impact te maximaliseren.

 

Kies de opleiding die bij jou past

 

Onze MBA in Leadership in Sustainability vormt het hart van de B Corp Business School en biedt een diepgaande, holistische benadering van leiderschap met duurzaamheid als kernwaarde. Dit programma is ontworpen om jou te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als leider te excelleren in een wereld die steeds meer gericht is op duurzame ontwikkeling. Met een combinatie van theoretische inzichten en praktische toepassingen, bereidt deze MBA je voor op het maken van een impact in elke sector.

 

 

Daarnaast bieden we een reeks modules aan, zoals Leadership Making a Difference, Customer Journey, Mission & Vision, Crossing Border: EU Market, International Business, en Governance & Finance. Deze modules dienen niet alleen als verdieping in specifieke onderwerpen, maar ook als een waardevol voorportaal op de MBA. Ze helpen je om een sterke basis te leggen en jezelf voor te bereiden op de het gehele MBA-programma.

 

 

Voor wie een nog stevigere basis wil leggen, zijn er Pre-Masters beschikbaar, zoals Business in Sustainability (Zorg/Onderwijs/Retail), Sustainable Leadership, Leadership in Control, en Team Development & Vertrouwen

 

Daarnaast bieden we micro-modules aan die specifiek gericht zijn op duurzame ontwikkeling. Deze korte, flexibele masterclasses, zoals Effectief Leiderschap, Professional als Leider, Inspirerend Leiderschap, Verandering Leiden, Leiderschap & Vertrouwen, Coachability, Leiderschap Snelheid, Waarderen van Diversiteit, en Effectieve Feedback, stellen je in staat om snel en doelgericht nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen aan duurzaamheid.

Ze zijn ontworpen om jouw leiderschapsrepertoire te verrijken en je te helpen jouw team of management naar een hoger niveau te tillen, terwijl jullie gezamenlijk een positieve impact maken op de wereld om je heen. Meer weten? Vraag dan een adviesgesprek aan.

 

 

Investeer in een Duurzame Toekomst

 

Bij de B Corp Business School van Academica kun je jouw opleiding precies afstemmen op jouw behoeften en ambities, terwijl je actief bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige toekomst.

 

De toekomst vraagt om leiders die verder kijken dan winst en verlies, en die begrijpen dat echte waarde wordt gecreëerd door duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering. Bij de B Corp Business School van Academica krijg je de tools en het netwerk om dit te realiseren. Schrijf je vandaag nog in voor een van onze programma's en zet de eerste stap op jouw reis naar leiderschap en duurzaamheid.

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam