De invloed die het gedrag in de klas heeft op het leren is in de Nederlandse context weinig onderzocht.
Zo is het effect dat verstorend gedrag heeft op bijvoorbeeld de leerresultaten en leerachterstanden onduidelijk. Toch bieden recente PISA- en TIMSS-resultaten genoeg redenen tot zorg. Daarom wordt op dinsdag 11 maart in het The Hague Conference Centre de presentatie Gedrag in Crisis in het Onderwijs gegeven.
Twee professoren die aan Academica University of Applied Sciences zijn verbonden op het gebied van gedrag in de klas, delen hier de resultaten van grootschalig onderzoek op dit gebied.
Allereerst zal Orhan Agirdag aantonen dat gedragsproblemen in het voortgezet onderwijs in Nederland niet alleen aanzienlijk invloed hebben op de leerprestaties, maar ook op de schoolverbondheid van leerlingen en het lerarentekort. Deze resultaten worden dan vergeleken met die van Engeland, om de urgentie van het probleem te ondersteunen.
Daarnaast zal Tom Bennett, gedragsspecialist tevens voor de Engelse regering, de Engelse bevindingen en aanpak bespreken. Hierbij deelt hij praktische en duurzame oplossingen, waarbij wordt gekeken naar welke aanpak werkt in de klas en op schoolniveau.
Tot slot presenteren wij als Academica ons vervolgonderzoek, waarmee we verdere inzichten en handvatten willen bieden voor het onderwijs.
Mis deze bijeenkomst niet en ontdek de urgentie van dit probleem en hoe het probleem kan worden aangepakt. Via onderstaande button vind je meer informatie over de bijeenkomst en kun je je direct aanmelden. Tot ziens op 11 maart!
Gedrag in Crisis in het Onderwijs
Meld je aan