Skip to content
Terug naar overzicht

Positieve beoordeling voor onze nieuwe AD-DEP

De eerste AD-DEP start per januari 2025!
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 28 augustus 2024
Twitter LinkedIn

Na een positief besluit van de NVAO mogen wij verheugd en met veel trots vertellen dat onze Associate Degree - Didactisch Educatief Professional (AD-DEP) officieel is geaccrediteerd!

 

Onze nieuwe associate degree is bedoeld voor onder andere onderwijsassistenten en zij-instromers, die hun vaardigheden willen verbeteren en hun positie als leraarondersteuner willen versterken. Hierbij wordt gekeken naar een aantal kerntaken:

 

  • Het maken en geven van goede lessen en lessenreeksen
  • Klassenmanagement
  • Lessen koppelen aan theoretische inzichten
  • De eigen taalvaardigheid verbeteren en dit effectief overdragen aan de leerlingen
  • De eigen rekenvaardigheid verbeteren en dit effectief overdragen aan de leerlingen
  • Het belang van zaakvakken als aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek waarborgen
  • Kritisch kijken naar hoe je als leraar effectief omgaat met je leerlingen

 

Positieve beoordeling

Op 12 juni bracht het panel van de NVAO een bezoek aan Academica voor hun beoordeling. Na een lange dag vol gesprekken en documenteren, kwam op 24 juli het verlossende antwoord. De NVAO gaf een positieve beoordeling, waardoor wij vanaf nu onze associate degree geaccrediteerd mogen aanbieden.

 

De NVAO benadrukt in haar beoordeling dat de AD-DEP goed inspeelt op de behoeftes vanuit het werkveld. Ook toonden we bij de beoordeling voldoende aan af te stemmen op nationale ontwikkelingen. Daarnaast was het panel van de NVAO te spreken over het facultatieve schakelprogramma, waardoor studenten die anderzijds niet tot de primaire doelgroep van de opleiding vallen alsnog de opleiding kunnen volgen. Lees de volledige beoordeling terug via de website van de NVAO.

 

 

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is een onafhankelijke accreditatieorganisatie, die de kwaliteit van opleidingen in hoger onderwijs beoordeeld. Deze accreditatie laat zien dat onze AD-DEP op kwalitatief niveau sterk in elkaar zit en een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van onderwijsprofessionals.

 

Eerste groep start januari

Wij zijn enorm trots op deze accreditatie en danken daarom iedereen die bij heeft gedragen aan deze positieve beoordeling. Samen maken we het verschil en timmeren we aan de weg voor nog beter onderwijs!

 

De AD-DEP is een tweejarige opleiding en kan incompany gevolgd worden. Meer weten over de opleiding en/of een infosessie bijwonen? Via onderstaande link kom je meer over de AD-DEP te weten en kun je je meteen inschrijven voor de eerste groep.

 

 

Gerelateerd

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam