Zenger | Folkman

De professional als leider

Leiderschap voor de succesvolle professional.

Over de workshop

Expertise­ontwikkeling

Deeltijd

Duur

2 dagen

“Uw talenten ontwikkelen en optimaal gebruik maken van uw aangeboren vaardigheden is nuttiger dan proberen uw zwakke punten te verhelpen.” - Laura Morgan Roberts

Effectieve professionals zijn van groot belang voor de organisatie. Zij zijn zich bewuster van hun rol en in staat om hun loopbaan zelf effectief verder te ontwikkelen en leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en groei van de organisatie.

Speciaal voor niet-leidinggevenden is de Professional als leider ontwikkeld om professionals verder te ontwikkelen, talenten te scouten en potentiële leidinggevenden zich bewust te laten focussen op hun eigen bijdrage aan de organisatie. Deelnemers krijgen een beter beeld van de eigen leerdoelen en hun persoonlijke ontwikkeling. Het programma helpt de professional inzicht te krijgen in zijn / haar rol in en bijdrage aan de organisatie. Aandacht wordt besteed aan belangrijke vragen zoals: Wat zijn mijn sterke punten? Ben ik een informele leider, specialist of generalist en wat betekent dit voor mijn verdere loopbaan en voor mijn waarde voor mijn organisatie?

Er wordt gezocht naar de overlap tussen competenties, persoonlijke passies en behoeften van de organisatie (de leiderschap ‘sweet spot’). De workshop bevat een aantal concrete oefeningen waaronder het nagaan van persoonlijke topprestaties en de factoren die dit hebben mogelijk gemaakt.

Inhoud

Deelnemers krijgen inzicht in:

  • De eigen sterktes in relatie tot de behoeften van de organisatie en hoe door te groeien naar een excellente performer en/of leidinggevende;

  • De 16 onderscheidende competenties voor excellente performance.

  • Hoe zij tot excellente prestaties komen;

  • Hun passies en sterktes en deze effectief te verbinden aan de behoefte van de organisatie;

  • Hun huidige ontwikkel stadium (fasen van bijdrage) én de stappen die ze willen nemen in verdere ontwikkeling;

  • De concrete stappen die nodig zijn voor het maken van een actieplan om ambitie(s) te realiseren.

Elke deelnemer heeft na het volgen van  de workshop een actie gericht persoonlijk ontwikkelplan.

Voorafgaand aan de workshop De professional als leider vullen leidinggevenden en collega’s van de deelnemers de Zenger | Folkman 270 graden feedback vragenlijst in. Dit levert een rapport op met de sterktes van deelnemers maar ook met hun verbeterpunten. Deelnemers verlaten de workshop met een plan van actie om in hun dagelijks werk in praktijk te brengen.

Deelnemers ontvangen een persoonlijk leiderschapsprofiel en maken een ontwikkel actieplan tijdens de workshop.

Zenger | Folkman

Zenger | Folkman, opgericht in 2003 door Dr. Jack Zenger en Dr. Joseph Folkman is ontstaan naar aanleiding van het baan brekende wetenschappelijke onderzoek uit het best-selling boek 'The Extraordinary Leader: Turning Good Managers into Great Leaders' (McGraw-Hill, 2001).

Zenger | Folkman is voorloper op het gebied van leiderschapsontwikkelprogramma’s en biedt hoogwaardige leiderschapsontwikkeling- en corporate programma’s aan binnen alle sectoren, industrieën en markten in de wereld. (o.a. voor General Mills, AT&T en GAP). De methode is door de Harvard Business review uitgeroepen tot de beste leiderschapsmethode, teneinde leiders te ontwikkelen die er echt toe doen.

Lees meer over Zenger | Folkman
Top Partner GLOBAL 2020 Zenger | Folkman

Contact

Vragen?

Neem contact op met Drs. Margareth de Wit MBA.

Stuur een mail naar Margareth

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom