MILE: Master Innovation & Leadership in Education

MILE: Master Leading & High Performing Education

Volg de Schoolleidersopleiding en Master in één!

Over de opleiding

Master

Deeltijd

Startdatum

16-04-2021

Resultaat

Landelijk erkend masterdiploma MEd

Duur

10 domeinen, 2,5-3jaar

Locatie

Amsterdam of incompany

ECT

63 ECTS

De opleiding in het kort

Deze opleiding is bedoeld voor ambitieuze leidinggevenden die een vervolgstap willen maken in het primair, secundair en tertiair onderwijs. Voor leiders in het onderwijs die het hoogste niveau van schoolleider willen bereiken. Voor hen die in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie en gericht zijn op het laten excelleren van zowel leerlingen als medewerkers.  

Voor wie?

Onze opleidingen zijn niet voor iedereen. Het is hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Een diploma dat niet alleen erkend is, maar ook aanzien heeft.  

Wij zoeken schoolleiders en bovenschoolse directeuren die in het bezit zijn van een Bachelors diploma in een voor deze opleiding relevante richting, zoals een leraren- en of managementopleiding, en die een leerwerkplek heeft in een school met een (mede) leiding gevende rol zodat u de opdrachten waarbij u theorie met praktijk verbindt kunt uitvoeren.

Wat verwachten we van de deelnemers? 

We verwachten van de deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Blended onderwijs is een prettige manier van leren en vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, creativiteit, inzicht, reflectie, etc. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een goede leider maken. Dit verstaan wij onder persoonlijk leiderschap van directeuren. 

Over het programma

Deze master (MILE) is een combinatie van de Schoolleidersopleiding (jaar 1) en het programma Leading High Performing Schools (jaar 2). Samen vormen ze de Master Innovation & Leadership in Education.

 Wilt u? 

  • Met behulp van effectief leiderschap veranderingen echt laten slagen?

  • Strategisch HRM-management vorm kunnen geven?

  • Onderzoek binnen uw organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering?

  • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

 Dan is deze opleiding echt iets voor u! 

Waarom? 

Het onderwijs kantelt: van aanbodgericht onderwijs naar een interactief proces waarin leerlingen en leraren samen inhoud en vorm geven aan het leerproces. Daarbij zijn ouders educatief partner van de school, gaat de school open relaties aan met verschillende stakeholders en participeert de school in tal van netwerken op het gebied van onderwijs (ondersteuning), kinderopvang, welzijn, sport en gezondheidszorg. Innovatieve scholen zijn toekomstbestendig georganiseerd. Er wordt toekomstgericht onderwijs gegeven waarin talenten van leerlingen en medewerkers optimaal tot ontplooiing komen. 

Structuur

Bij aanvang van de opleiding wordt bij iedere deelnemer het 360˚ assessment afgenomen, dat als basis fungeert voor het persoonlijk groeidocument.  

Het programma bestaat uit tien domeinen en 40 bijeenkomsten. Het is mogelijk zelf de regie te voeren over de domeinen. De volledige opleiding duurt 2,5-3 jaar. De Master wordt afgesloten met een masterthesis. 

We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. De colleges, met leerteambijeenkomsten, worden met een gemiddelde van 1 dag per twee weken ingepland. Een deel daarvan vindt online plaats met webinars en andere e-learning vormen. De studielast bedraagt 1764 SBU (63 EC). 

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Kiezen voor een opleiding van Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. 

Investering

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Stel u vraag aan onze opleidingsexperts. We helpen u graag verder.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 16:30

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom