Micaela Concept Schools

Michaela Concept Schools

Steengoed onderwijs en een glasheldere gedragscultuur

Michaela Concept Schools is een tweejarig programma speciaal ontwikkeld voor scholen waarbinnen (moeilijk) gedrag van leerlingen dagelijks de boventoon voert en daardoor een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van onderwijs en leerlingsresultaten. Onze Michaela Concept School biedt leerlingen de kennis, vaardigheden en attitude om succesvol te worden in elke gewenste richting. Of dit nu een universitaire studie betreft, praktijkonderwijs of een andere richting.

Over de leergang

School­ontwikkel­traject

Deeltijd

Startdatum

15-10-2021

Duur

2 jaar - 20 dagen (waarvan 4 in London)

Locatie

Amsterdam / London

Taal

Nederlands & Engels

ECT

30 ECT's

Michaela Community School

Een schooldag op de Michaela Community School in Londen verloopt met pedagogische, didactische en organisatorische precisie. De school geeft steengoed onderwijs binnen een glasheldere gedragsstructuur. Alle leerlingen op de school weten hoe zij zich moeten gedragen en wat van hen verwacht wordt. Teamleden geven voortdurend voorbeeldgedrag, gerichte feedback en daar waar moet een correctie. Iedereen in de school straalt uit dat er geen minuut aan leertijd verloren gaat. Voor sommigen lijkt de aanpak van De Michaela Community School extreem, maar de teamleden en leerlingen op weten beter. Iedereen in de school begrijpt en onderschrijft de glasheldere gedragsstructuur binnen de schoolcultuur met als doel alle leerlingen de groots mogelijke kansen te geven om als volwaardige burgers in de maatschappij te kunnen functioneren.

Uw school wordt getransformeerd volgens het schoolconcept ‘The Michaela Way’. Het implementatietraject van de Michaela Concept School bestaat uit een tweejarig programma. Elke school stelt een zogenaamd ‘change-team’ samen met daarin een schoolleider, teamleider(s), de IB’er(s) en/of ambitieuze docenten.

De pijlers van het Michaela schoolconcept

  • Kennis is toekomst: Kennis staat centraal in het leren en het leven. Pas als leerlingen de juiste kennis hebben verworven, kunnen zij als volwaardige, democratische burgers deelnemen aan de maatschappij.

  • Discipline is vrijheid: Door discipline geven wij leerlingen de kans terug om de regie te pakken over hun leven en toekomst, ondanks hun achtergrond of thuissituatie.

  • Hoge verwachtingen van gedrag en leren van alle leerlingen: Van alle leerlingen wordt hetzelfde gedrag en houding verwacht. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij hard werkt en samen zorgen wij ervoor dat geen enkele leerling achterloopt.

  • Oefening is de sleutel tot vaardigheid: Door gerichte oefening en veel gestructureerde herhaling krijgen leerlingen de kans om een hoog niveau van vaardigheid in alle vakken te ontwikkelen.

The Michaela Way

Op een Michaela Concept School is er naast kennisontwikkeling, veel aandacht voor het aanleren van gedrag dat past binnen onze maatschappij. Om dit te realiseren, wordt op een Michaela Concept School een strak, transparant en duidelijk gedragsbeleid gehanteerd met herkenbare structureren en routines. Vanaf het moment dat leerlingen voor de eerste keer de school binnenlopen, worden hoge verwachtingen gesteld. Deze verwachtingen gaan zowel over het leren als over hoe een leerling zich gedraagt in het gebouw, in de les, tegenover de docent, tegenover medeleerlingen, tijdens de lunch etc.

Een ander onderdeel van de Michaela Concept School is de wijze waarop het onderwijsaanbod wordt georganiseerd voor en door docenten. Het doel is om de werkdruk van docenten zoveel mogelijk te verlagen en daarmee te zorgen dat er zo effectief mogelijk kan worden lesgegeven. Bij de Michaela Concept School is alles dusdanig efficiënt en simpel georganiseerd dat het door alle (nieuwe) docenten te begrijpen en uit te voeren is. In andere woorden: duurzame keuzes die het onderwijs zo effectief (High-impact) en efficiënt (Low-effort) mogelijk maken.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Meld je dan direct aan!

Is deze cursus helemaal wat jij zoekt?

Meld u aan

Kiezen voor dit verandertraject voor uw school bij Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities en die van uw school waar te maken. De ambitie die naadloos aansluit bij wat de school en het team (en daarmee de leerlingen) nodig hebben om de ‘switch’ te maken naar steengoed onderwijs binnen een glasheldere gedragsstructuur, ofwel de Michaela Concept School. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is mogelijk een kennismakingsgesprek aan te vragen bij onze opleidingsmanager.

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Stel u vraag aan onze opleidingsexperts. We helpen u graag verder.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 16:30

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom