MBA - Growing Sustainable Leadership

Growing Sustainable Leadership for Executives

Voor gedreven (aankomende) leiders

Making Shift Happen

Opleiding

Deeltijd

Resultaat

Executive certificate

Duur

7 modules, 2 jaar

Locatie

Amsterdam of incompany

ECT

60

Regisseren van impact

Growing Sustainable Leadership for Executives stelt gedreven en ondernemende (aankomende) leiders in staat hun persoonlijke en professionele groei te versnellen zodat zij optimaal kunnen presteren in de dynamisch en veranderende wereld.

Business modellen worden vertaald naar de context waarbinnen de leider met stakeholders moet functioneren. Naast traditionele Executive Opleiding vakken zoals bijvoorbeeld Economics, Accounting en Strategy, bestaat het curriculum ook uit onderdelen typisch gericht op leiderschapsontwikkeling. We gebruiken hierbij het internationaal bekroonde leiderschapsprogramma van Zenger | Folkman.

De Executive Opleiding is een Nederlandstalig programma, maar vanwege de internationale samenstelling van docenten en hoogleraren, worden onderdelen van het programma gedoceerd in het Engels. De Executive Opleiding start ieder jaar in maart en september met een openingsseminar waarbij de actualiteit van leiderschap in een veranderende wereld centraal staat.

Voor wie?

Deelnemers aan deze Executive Opleiding hebben gemeen dat zij allemaal op zoek zijn naar een verdieping van hun persoonlijke impact en professionele kennis. 

Wat verwachten we van de deelnemers?

Uitgangspunt bij onze Executive Opleidingen is dat deelnemers leren van elkaar. Daarom is er gekozen voor een brede instroom en wordt er tijdens het selectieproces veel aandacht besteed aan de werkervaring en motivatie van deelnemers, en commitment aan het leerproces. We verwachten dat deelnemers actief en betrokken participeren. Per module starten er 25-30 deelnemers. We kiezen bewust voor kleine groepen zodat de interactie tussen deelnemers onderling, en tussen deelnemers en docenten optimaal is. 

Toelatingseisen

  • Afgeronde HBO opleiding of hoger

  • 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie

  • Geschikte leerwerkplek

  • Of een deelnemer die als high potential wordt aangemerkt

Over het programma

Deze Executive Opleiding stelt gedreven en ondernemende (aankomende) leiders in staat hun persoonlijke en professionele groei te versnellen zodat zij optimaal kunnen presteren in de dynamisch veranderende wereld. 

Wilt u? 

  • De impact van uw eigen leiderschap verhogen? 

  • Resultaatgerichtheid koppelen aan inlevingsvermogen?

  • Businessconcepten in verschillende contextuele situaties kunnen toepassen?

  • Ruime aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling?  

Dan is deze Executive Opleiding echt iets voor u! 

Waarom? 

Onze snel veranderende wereld vraagt om verantwoord leiderschap en duurzaam werkende organisaties. Flexibel  in een continu veranderende omgeving met steeds wijzigende maatschappelijke opdrachten en bedrijfsmatige mogelijkheden. De koers van deze Executive Opleiding is gericht op Growing Sustainable Leadership. Zo draagt de Executive Opleiding bij aan uw impact en een betekenisvolle bijdrage aan onze wereld. 

Docenten

Prof. Dr. Hans Bossert heeft ruim 30 jaar ervaring met onderzoek en advisering m.b.t. ‘goed bestuur’ en effectief leiderschap. Hij is gedreven door het concept van ‘tweebenig leiderschap’: maatschappelijk rendement én een goede economische performance. Bossert is Lector Finance & Accountancy bij InHolland en hoogleraar aan de Universiteit van Stellenbosch.

Drs. Margareth de Wit MBA is reeds 33 jaar ondernemer en expert op het gebied van leiderschap & leiderschapsontwikkeling, generatiemanagement en changemanagement. Margareth is voorzitter College van Bestuur bij Academica LifeLong Learning. De Wit, zelf opgeleid aan INSEAD en Wharton, heeft een lange en rijke ervaring in de toppen van internationale bedrijven in de VS, India, Engeland en Afrika. Zij geeft intensieve leiderschapssessies aan CEO’s, commissarissen, managers en bestuurders. Haar ervaringen laten zien dat systematische aandacht voor leiderschap en groepsdynamica succesvolle en toekomstbestendige organisaties creëert.

Een gecommitteerd team van vakdocenten en gastsprekers uit de praktijk geven vorm en inhoud aan deze Executive Opleiding.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

De beslissing voor een Executive Opleiding is geen lichtvaardige. Wat zijn uw ambities; wat wilt u bereiken en op welke manier? U wilt een opleiding die hierbij naadloos aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is ook mogelijk een kennismakings-gesprek aan te vragen met onze programmadirecteur.

Investering

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 17:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom