MBA - Growing Sustainable Leadership

MBA Growing Sustainable Leadership

De executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren

Succesvolle leiders hebben het zeldzame vermogen om verder te kijken dan milieu- en regelgeving om het grotere geheel te zien dat de holistische impact van duurzaamheidsgerichte benaderingen omvat. Er is leiderschap voor nodig om dit mogelijk te maken.

Making Shift Happen

MBA

Deeltijd

Startdatum

13-04-2022

Resultaat

Internationale graad Master of Business Administration (MBA)

Duur

7 modules, 1,5 jaar

Locatie

Amsterdam en online of incompany

ECT

60

De weg naar duurzaamheid leiderschap

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend vraagstuk en de wereld heeft behoefte aan leiders met lef om hierin vooruitgang te stimuleren. Het leiding geven aan organisaties vanuit een ander paradigma is onze uitdaging. Een succesvolle reis maak je niet alleen.

Kijkt u al verder dan uw eigen organisatie?

Om echt impact te realiseren zal u buiten uw eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen. 

Onze MBA is doelgericht. De ingrediënten van onze MBA zijn: meten, verdiepen & verbreden, oefenen en herhalen. Je start met een 360 graden feedback assessment, en krijgt kennis aangeboden waarbij je in onze Leadership Labs continu wordt uitgedaagd om jezelf, je organisatie en de maatschappij een stap vooruit te helpen. Dit ­alles met een multidisciplinaire groep studenten.

360 graden feedback assessment en hermeting

De 360 graden feedback assessment van Zenger | Folkman, door Harvard University en Cambridge University geroemd als een van de meest solide leiderschapsontwikkelmethode ter wereld, biedt krachtige inzichten voor doelgerichte persoonlijke ontwikkeling, gebaseerd op jarenlang onderzoek onder succesvolle leiders. Deze wereldwijde leiderschapsdatabase en statistische analyse met logische verklaringen en uitvoerbare toepassing helpt jou als leider, samen met je organisatie de reis te maken naar duurzaam leiderschap met impact.

Oefen in onze Leadership Labs

In onze Leadership Labs bieden wij uitdagende en realistische contexten waarin je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Door veel te oefenen en continu uitgedaagd te worden door gerenommeerde academica, praktijkexperts én uw multidisiplinaire klas leer je kennis en vaardigheden toe te passen op je eigen LeadershipCase in jouw organisatie. De twee buitenlandse reizen, naar Zuid-Afrika en Brussel, zetten het geleerde in internationaal perspectief.

Verbreed je blik

Succesvolle leiders hebben het zeldzame vermogen om verder te kijken dan milieu- en regelgeving om het grotere geheel te zien dat de holistische impact van duurzaamheidsgerichte benaderingen omvat. Waar sta jij in je organisatie en waar staat jouw organisatie in de wereld? Hoe maak je duurzame keuzes in een complex krachtenveld? En hoe verbindt je jouw langetermijnvisie, met de gemeenschappelijke uitdagingen in de maatschappij?

Onze MBA Growing Sustainable Leadership gaat met u de uitdaging aan. 

Voor wie?

Deelnemers aan deze MBA hebben gemeen dat zij allemaal op zoek zijn naar een verdieping van hun persoonlijke impact en professionele kennis. 

Doelgroep

De opleiding hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar klassen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling. 

Toelatingseisen

 • Minimaal afgeronde hbo-opleiding

 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie

 • Geschikte leerwerkplek

Over het programma

Modulebeschrijving

Module 1 Leadership: Making a difference: 

De eerste module is gericht op Effectief Leiderschap, het vergroten van je impact als leider: de interactieve module geeft deelnemers inzicht in de wijze waarop ze de shift kunnen maken in hun leiderschap.

Module 2 Customer Journey:

In deze module staat ondernemerschap, innovatie, management en marketing & sales centraal. Je gaat op reis door de wereld van de klant en leert een organisatie zo optimaal mogelijk in te richten. 

Module 3 Leadership Lab (1):

In het eerste Leadership Lab bekijken wij missie/visie, strategie, identiteit, branding en marketing. Dit vanuit de dagelijkse praktijk van een Sustainable Leader in een internationale context, gekoppeld aan jouw eigen leiderschapsontwikkeling. 

Module 4 International business:

Met verschillende brillen kijken wij naar de wereld van handel en business. Dit doen we onder andere in Zuid-Afrika tijdens een bezoek aan Stellenbosch University Business School. Politiek, economie, financiën, marketing, management, geschiedenis, cultuur en taal zijn onderwerpen die voorbijkomen. We bekijken hoe deze thema’s van betekenis zijn invloed hebben op elkaar en hoe jij daarop in kunt spelen als Sustainable Leader. 

Module 5 Leadership Lab (2):

Wat zijn de strategische aspecten van het besturen van organisaties vanuit zowel een bestuurskundige als financieel-economische invalshoek? Dit behandelen wij vanuit het handelingsrepertoire van het leiderschap in de organisatie. Welke strategische keuzes maak je op basis van welke informatie en hoe richt je een duurzame governance-structuur in?  

Module 6 EU Market: 

In deze module vergroot je je kennis over de Europese markt. Zeventig procent van alle regelgeving waar wij in Nederland mee te maken hebben is Europese regelgeving. Onderdeel van de module is dan ook een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel, waar je beter zicht krijgt op de politieke instituties in Europa en de werking van lobby en public affairs. 

Module 7 Leadership Lab (3):

In deze afsluitende module rond je jouw Leadership Case af die jij gedurende het MBA-traject zelf hebt vormgegeven. In deze module kijken wij vanuit de context van de organisatie en aan de hand van theorieën en managementmodellen voor dynamische organisatieprocessen en verandermanagement naar jouw organisatie om jouw impact maximaal te vergroten. 

Opleidingsdoelen MBA

De opleidingsdoelen van de MBA Growing Sustainable Leadership

Lees verder
Opleidingsdoelen

Docenten

Een gecommitteerd team van kerndocenten en praktijkdocenten geven vorm en inhoud aan deze MBA.

Kerndocenten

 • Drs. Margareth de Wit MBA, expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling, generatiemanagement en change management, mastertrainer Zenger | Folkman, auteur van het boek ‘Making Shift Happen’ en voorzitter van het College van bestuur van Academica University of Applied Sciences.

 • Prof. dr. Hans Bossert, hoogleraar aan Stellenbosch University, Dean Academica University of Applied Sciences Business School en lector Finance & accountancy bij InHolland University. Voorheen hoogleraar Public Governance aan de Nyenrode Business Universiteit en partner bij Deloitte. 

 • Prof. dr. Goos Minderman, sinds 2007 bijzonder hoogleraar Public Law en public Governance aan de Vrije Universiteit Amsterdam en bijzonder hoogleraar Good Governance aan de School of Public Leadership van de University of Stellenbosch. Hij is tevens oprichter/voorzitter van het Zijlstra Center for Public Control and Governance en boardmember of the Center of Executive Leadership (CELG) van de Rutgers University in Newark (New Jersey, VS)

 • Drs. Esther Spetter RC, Docent Bestuurlijke Informatie verzorging Academica University of Applied sciences, voormalig lid Raad van Toezicht VO-raad, Directeur bedrijfsvoering, Finance & Control en Manager Financiën en Bedrijfsondersteuning.

 • Prof. dr. Piet van der Ploeg, Lector en onderzoeker Ethiek, Pedagogiek en Filosofie, Academica University of Applied Sciences & Rijksuniversiteit Groningen

 • Prof. dr. Wes Wierda, Professor Media & Marketing aan het Glion Institute of Higher Education in Zwitserland, Bestuurder/Director HMBS Medical Business School/ Senior Consultant Hobéon. Ondernemer en gepromoveerd op verdienmodellen. 

 • Prof. Zweli Ndevu PhD, Directeur en Lector Stellenbosch University School of Public Leadership 

 • Ardjan Noorland MBA, Managing Director at De Marketingploeg en the Proposal Lab, voormalig Directeur Marketing & Strategy bij Deloitte en Lector Marketing & Strategy Academica University of Applied Sciences.

 • Drs. Rob Boudewijn, CEO, oprichter en directeur Europe-instituut.nl, Lector European Economic Governance & EU affairs Thorbecke Academy en Academica University of Applied Sciences.

Praktijkdocenten

Dr. Franck Asselman, Drs. Annette Fijn van Draat CPC, Drs. Vincent Eversdijk AA, Brett Hamilton MSc. MBA, Drs. Robert Leeftink RC, Drs. Peter-Willem van Lindenberg CMA MBA, Dr. Eelco van Hout, Frits Oukes MSc., Dr. Tjerk Budding.

Gastdocenten

Arnold Stokking (Directeur Brightsite), Jacqueline van den Ende (CEO en co-founder Investeringsplatform Carbon Equity), Thami Schweichler (Directeur Makers Units).

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

De beslissing om een MBA te volgen is geen lichtvaardige. Wat zijn uw ambities; wat wilt u bereiken en op welke manier? U wilt een opleiding die hierbij naadloos aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is ook mogelijk een kennismakings-gesprek aan te vragen met onze programmadirecteur.

Investering

Direct contact

Vragen over de MBA?

Neem contact op met Isabel de Rijk.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom