MILE: Master Innovation & Leadership in Education

Master Leading & High Performing Education

Voor leiders in het onderwijs die hun effectiviteit en impact naar het hoogste niveau willen brengen.

Over de master

Master

Deeltijd

Resultaat

Landelijk erkend masterdiploma MEd

Duur

1,5 - 2 jaar

Locatie

Amsterdam

ECT

33

Overig

Start in september

Deze master is na vier jaar onderzoek en ontwikkeling positief beoordeeld door de NVAO en wordt door DUO erkend voor de subsidie ‘Tegemoetkoming vervangingskosten schoolleiders PO’.

Wilt u?

  • Uw leiderschap ontwikkelen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten?

  • Strategisch HRM-management vorm kunnen geven?

  • Onderzoek binnen uw organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering?

  • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

Dan is deze master echt iets voor u!

Waarom?

Het onderwijs kantelt; van aanbodgericht onderwijs naar een interactief proces waarin leerlingen en leraren samen inhoud en vorm geven aan het leerproces. Daarbij zijn ouders educatief partner van de school, gaat de school open relaties aan met verschillende stakeholders en participeert de school in tal van netwerken op het gebied van onderwijs (ondersteuning), kinderopvang, welzijn, sport en gezondheidszorg. Innovatieve scholen zijn toekomstbestendig georganiseerd. Er wordt toekomstgericht onderwijs gegeven waarin talenten van leerlingen en medewerkers optimaal tot ontplooiing komen.

Voor wie?

De master Master Leading & High Performing Education is een vervolg op de post-HBO opleiding Schoolleider. Voor leiders in het onderwijs die het hoogste niveau van schoolleider willen bereiken. Voor hen die in staat zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie en gericht is op het laten excelleren van zowel leerlingen als medewerkers.

Wij zoeken schoolleiders en bovenschoolse directeuren die in het bezit zijn van een bachelorsdiploma in een -voor deze opleiding- relevante richting, zoals een leraren- of managementopleiding, én als u een (leer-)werkplek heeft in een school waar u een (mede)leidinggevende rol vervult zodat u de opdrachten, gericht om theorie met praktijk te verbinden, kunt maken.

Toelatingseisen

  • Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam

  • Geschikte leerwerkplek

Heeft u nog geen afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam, dan is het mogelijk deze master gecombineerd met de schoolleidersopleiding vakbekwaam te volgen.

Praktische informatie

We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. De colleges, met leerteambijeenkomsten, worden met een gemiddelde van 1 dag per twee weken ingepland. Een deel daarvan vindt online plaats met webinars en andere e-learning vormen. De studielast bedraagt 938 SBU (33 ECTS).

Het programma bestaat uit vijf domeinen, opgebouwd uit 20 bijeenkomsten. Het is mogelijk zelf de regie te voeren over de domeinen. De volledige master duurt 1,5 - 2  jaar. De master wordt afgesloten met een masterthesis.

De investering voor deze master is € 8.500,- per persoon voor de domeinen en € 2.500,- voor de afstudeerfase. Dit is exclusief boeken/literatuur. Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw. De master is inclusief de kosten van het 360 ˚ assessment van Zenger I Folkman.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Kiezen voor een opleiding van Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u meer gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren, neem hiervoor contact met ons op.

Direct contact

Vragen over de opleiding?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom