Kansenongelijkheid

Kansen voor gelijkheid

Neem leiderschap om de kansen van al uw leerlingen te vergroten

Over het herregistratieprogramma

Herregistratie­programma

Deeltijd

Accreditaties

Schoolleidersregister

Resultaat

Certificaat geldig voor herregistratie Schoolleidersregister. Aantal punten: 45

Omvang

5 bijeenkomsten en zelfstudie. Studielast: 93 uur

Duur

5 maanden

Locatie

Amsterdam of incompany

Een herregistratieprogramma waarmee u samen met uw team de stap zet naar het vergroten van de kansen voor álle leerlingen. 

Scholen en docenten staan voor een grote opgave: hoe bieden wij al onze leerlingen rechtvaardige kansen? En hoe zorgen wij ervoor dat al onze leerlingen slimmer worden?  In het programma kansen voor gelijkheid bieden wij de inzichten en middelen om hier met uw hele school op in te zetten. 

In het programma Kansen voor gelijkheid richten wij ons op verschillende vormen van diversiteit en de nieuwste inzichten over verschillen tussen scholen, klassen en leerlingen. Daarnaastgaan we in op het handelingsbekwamer maken van docenten in het kader van de segregatieproblematiek. Daarvoor gebruiken we onderzoek over leren van leerlingen en richten we ons op het alternatief voor differentiëren: De high expectation teacher-aanpak.

Inhoud

De high expectation teacheraanpak, ontwikkeld op basis van het werk van Professor Christine Rubie Davies (2014), David Didau (2018), Daniel Willingham (2010) en Paul Kirschner (2018), geeft een antwoord op de vraag: welke vaardigheden, kennis en houding hebben docenten nodig om hoge verwachtingen te stellen en tegelijkertijd gelijke kansen te bieden aan alle leerlingen?

Academica heeft deze aanpak ontwikkeld zodat docenten ondersteund kunnen worden om, zonder te differentiëren in vaste niveaugroepen, hoge resultaten te behalen met alle leerlingen. Wij geven daarmee antwoord op de vraag: is omgaan met verschillen in het onderwijs een zaak van meer en breder aanbod, of juist van een vast kennisrijk curriculum en docenten die alle leerlingen een sterke basis garanderen?

Tijdens het programma wordt u ondergedompeld in de theorieën die hieraan ten grondslag liggen en ontwikkelt u een praktisch veranderplan om met uw school te komen tot onderwijs dat een sterke basis garandeert voor alle leerlingen.

Brochure

Download vrijblijvend de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Download brochure
Brochure downloaden

Aanmelden

Praktische informatie

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten van 8 uur en vinden gemiddeld één keer per maand plaats. Daarnaast zijn er 53 zelfstudie uren nodig. Dit programma beslaat een duur van 5 maanden; waarbij elke maand 1 opleidingsdag plaatsvindt, incl. de slotsessie. Dit levert u 45 van de 100 punten op die nodig zijn voor een herregistratie.

Professionaliseringsthema’s van Schoolleidersregister waarbij het aanbod aansluit:

  • Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen

  • Visiegestuurd onderwijs

  • Aandacht voor professionele ontwikkeling van leerkrachten

Vragen?

Kiezen voor een opleiding of verandertraject van Academica University of Applied Sciences is een juiste eerste stap om uw ambities waar te maken. U wilt immers een opleiding die hier naadloos bij aansluit. Een goede voorbereiding is dan ook zeer aan te raden. Graag geven wij u gedetailleerde informatie over de programmaonderdelen en de wijze waarop wij dit organiseren. Het is ook mogelijk een kennismakingsgesprek aan te vragen met onze opleidingsmanager. Neem gerust contact op voor persoonlijk opleidingsadvies.

Investering

Direct contact

Vragen?

Neem contact op met Selma de Vos.

Stuur een mail

Openingstijden
Werkdagen 09:00 tot 18:00

Bellen
020-5217400

Academica University - Welkom