Leidinggeven

Effectief Leiderschap

Het verschil maken als schoolleider

  Over het herregistratieprogramma

  Herregistratie­programma

  Deeltijd

  Accreditaties

  Schoolleiderregister

  Resultaat

  Herregistratie Effectief Leiderschap

  Duur

  3 sessies van 1 dag

  Locatie

  Amsterdam of incompany

  Taal

  Nederlands

  ECT

  2,5

  Goede schoolleiders vernieuwen en veranderen; ze pakken de status quo aan. Zij inspireren collega’s tot een heldere en gemeenschappelijke visie, stellen anderen in staat te handelen, geven het goede voorbeeld en nemen de organisatie op sleeptouw. Hoe komt het dat de ene leider in gestaag tempo blijft doorgroeien terwijl de andere op een bepaald niveau blijft hangen? Belangrijk is om jezelf te leren kennen, je omgeving te doorgronden en de optimale keuze te maken voor het samenstellen van het team.

  Inhoud

  In dit programma leren de deelnemers zichzelf beter kennen door gerichte feedback te vragen aan professionals om hen heen. Door de bril van de ander krijgen we inzicht in onze effectiviteit. Waar zit mijn kracht, hoe kan ik meer impact creëren, hoe neem ik mijn medewerkers in hun ontwikkeling mee om de doelen te bereiken? Hoe kan ik als leider mijn leiderschap effectiever maken? Vragen waar we antwoord op gaan geven en waar de deelnemers zelf acties op gaan formuleren en om in de eigen praktijk toe te passen.

  De persoonlijke ontwikkelingsthema’s: Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik & wat doe ik, worden in dit herregistratie programma vanuit wetenschappelijke inzichten behandeld. De persoonlijke leiderschapsontwikkeling wordt methodologisch vormgegeven vanuit de internationaal bekroonde aanpak van Zenger Folkman.

  Follow-up

  Als goede opvolging van dit programma bevelen wij de zogenaamde Pulse-Check aan. Na een aantal maanden vraagt de deelnemer gericht aan zijn eigen omgeving opnieuw feedback over een aantal specifiek door hem/haar geselecteerde gedragingen. Hierdoor wordt inzicht verkregen in ontwikkelvoortgang en de wijze waarop de omgeving ziet dat de professional actief communiceert over zijn/haar ontwikkeldoelstelling.

  Programma

  Sessie 1: vrijdag 5 maart

  • Effectief leiderschap: wie ben ik?

  • De emotionele verbinding

  • Incl. Zenger | Folkman programma

  Sessie 2: dinsdag 30 maart

  • U ontvangt en analyseert uw effectief leiderschapsprofiel (360-graden feedback)

  • Wat wil ik? De verschillen tussen management en leiderschap. Visie in relatie tot doelen: het leveren van een bijdrage als leider aan de doelen van de school

  • Wat kan ik en wat doe ik? Situationeel leiderschap en effectieve leiderschapsvaardigheden.

  Sessie 3: donderdag 15 april

  • Drie gedragingen die relaties definiëren

  • De leider als coach & het geven en ontvangen van feedback. Welke leiderschapscompetenties zijn van belang voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en het team? Welke competenties verdienen prioriteit en hoe kunnen deze worden opgepakt en ontwikkeld?

  Sessie 4: maandag 19 mei

  • Inspirerend leiderschap, leiderschapsstijlen en effectiviteit

   Welke stijl hanteer ik als leider? Waar ligt mijn kracht?

  • De drie eenheid van vertrouwen

  • De spagaat tussen resultaat en mensgerichtheid

  Sessie 5: dinsdag 15 juni

  • Afsluitende presentaties

  Ervaringen van deelnemers

  “Wat een geweldig inspirerend en ook spannende studiedag onder leiding van Margareth de Wit. Een mooi startpunt voor mijn persoonlijk ontwikkeling.” – Sharon Hak, adjunct-directeur

  “De module effectief leiderschap op basis van de theorie van Zenger & Folkman, heeft mij een betrouwbaar beeld van mijn eigen kwaliteiten gegeven, met meer dan voldoende richtinggevende adviezen en suggesties voor ontwikkeling. Life-changing…” – Deelnemer Effectief Leiderschap, Amsterdam

  Aanmelden

  Start is in juni.

  Investering

  Direct contact

  Vragen?

  Stel u vraag aan onze opleidingsexperts. We helpen u graag verder.

  Stuur een mail

  Openingstijden
  Werkdagen 09:00 tot 16:30

  Bellen
  020-5217400

  Academica University - Welkom