Webinars Programma Excellent Teaching

Meldt u nu gratis aan!

Tijdens 3 webinars nemen wij graag u mee over deze theorieën en thema en geven wij u handvatten om hier in uw dagelijkse lespraktijk invulling te geven aan kunnen geven. Daarnaast vertellen wij u over ons nieuwe programma voor docenten die Excellent willen lesgeven.

1. 25 maart: Formatief handelen - Maarten Willms

Dit schooljaar staan de toetsresultaten weer ter discussie. Is deze data nog wel betrouwbaar? Is de toets eerlijk genoeg? Leren wij voor de toets of toetsen wij om te leren? Om het leerproces van de leerling zo goed mogelijk te volgen leggen steeds meer leraren de focus op het formatief handelen. Het gaat er hierbij om dat je als leraar handelt met het oog op de te bereiken leerdoelen. Feedback geven is daar een belangrijk onderdeel van. Je beantwoordt samen met de leerlingen steeds twee vragen: waar sta je ten opzichte van het leerdoel? En wat moeten we nog gaan doen om richting het te bereiken leerdoel te komen? Het antwoord op deze vragen leidt tot handelen van de leraar en leerling.

2. 31 maart: Motivatie (hoge verwachtingen) - Maarten Willms & Margreet Mulder

De motivatie van leerlingen lijkt soms enorm te verschillen. De uitdaging om de leerlingen gemotiveerd te houden werd tijdens de online lessen nog groter. Er is dan ook steeds meer behoefte om de intrinsieke motivatie van leerlingen te versterken. Daarvoor moeten wij weten wat bepalende factoren zijn voor motivatie en hoe de leraar daarop kan inspelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het handelen van de leraar hier een belangrijke rol in speelt.

3. 7 april: De leraar centraal - Margreet Mulder

De heilige graal van ons onderwijs is kansengelijkheid. Het zou niet uit moeten maken waar je les krijgt of uit welke buurt je komt. Afgelopen 20 jaar hebben wij de verschillen echter vergroot door leerlingen zelf verantwoordelijk te maken voor het leren en zijn de leerlingen al op zeer jonge leeftijd ingedeeld op niveaus. Veel scholen komen hier dan ook op terug en zetten de leraar centraal om zijn professioneel handelen te versterken. Wij bespreken in deze webinar welke leerprincipes effectief zijn, hoe je als leraar een teamplayer bent en op welke wijze je met het hele team het allerbeste onderwijs kan verzorgen.

U kunt zich hier aanmelden.

Author -> Academica

Academica

University of Applied Sciences

Zie ook