Gratis webinar: Hoe start het leren van taal?

Woensdag 7 april: 10.00-13.00

Taal ontwikkelen is een gestructureerd en deels spontaan proces van leren en imiteren. Onderzoek wijst uit dat in gezinnen waar kinderen actief met taal worden geconfronteerd, de woordenschat passief toeneemt hetgeen het aanleren van taal vergemakkelijkt. Onderzoek wijst echter ook uit dat taalarme gezinnen kinderen op grote afstand plaatsen aan het begin van de school of het IKC die slechts met grote actieve inspanning van de school (deels) is in te lopen.

Taal is kennis en vice versa, je kan met het aanleren van taal niet vroeg genoeg beginnen. Nederland kan niet trots zijn op 25% van de kinderen die het funderend onderwijs verlaten zonder acceptable beheersing van het lezen en voldoende gebruik van woordenschat. We moeten eerder beginnen met taal- en kennisverwerving en meer lezen in een context van kennisverwerving.

Professor Dr. Daniel Muijs zal op grond van verschillend wetenschappelijk onderzoek uitleggen hoe taalverwerving cognitief psychologisch plaatsvindt, en zal ingaan tegen de mythes die rond taalverwerving rondgaan. Docenten en directeuren krijgen met dit gratis webinar de meest actuele wetenschappelijke informatie uitgelegd door een van wereld leidende professoren.

Wij zien u graag op 7 april (10:00-10:30)!

Aanmelden voor de webinar

Author -> Academica

Academica

University of Applied Sciences